Foto: "Valmiera Glass"/ViA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā piedzīvoja neveiksmi, zaudējot devīto reizi pēdējās desmit spēlēs.

Valmierieši viesos ar rezultātu 60:72 (12:20, 19:11, 19:20, 10:21) atzina "Parnu Sadam" pārākumu.

Latvijas vienībā rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Tervels Beks. Nils Salenieks pievienoja 17 punktus, tostarp grozā metot arī četrus tālmetienus, bet Valters Vēveris izcēlās ar 12 punktiem.

Mājinieku panākumu sekmēja Ivo Tamms, kurš guva 20 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, un Mikhels Kirvess guva 16 punktus un sakrāja desmit atlēkušās bumbas.

Vidzemnieki ar četrām uzvarām un 18 zaudējumiem turnīra tabulā atrodas 14.vietā, kamēr Pērnavas komanda ar bilanci 11-10 ierindojas devītajā pozīcijā.

Šīs sezonas abu vienību pirmajā tikšanās reizē 18.novembrī Valmierā notikušajā mačā ar rezultātu 83:82 pārāka bija Latvijas komanda. Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Nika Salenieka precīzais metiens piecas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas – "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!