Foto: Foto: "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā savā laukumā zaudēja Tallinas "TalTech" komandai, kuras rindās 17 punktus guva Kristaps Gludītis.

Valmierā notikušajā cīņā mājinieki pretinieku pārākumu atzina ar rezultātu 72:102 (26:28, 16:25, 14:29, 16:20).

Tervels Beks mājiniekiem guva 29 punktus, Valters Vēveris pievienoja 14 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles, Edgars Kaufmanis guva 12 punktus, bet Dengs Gaks atzīmējās ar septiņiem punktiem un trīs bloķētiem metieniem.

Uzvarētājiem Gludītis bija otrs rezultatīvākais spēlētājs, gūstot 17 punktus, 15 no tiem ar pieciem precīziem tālmetieniem. Olivers Metsalu guva 21 punktu.

Viesi realizēja 17 tālmetienus ar 56% precizitāti.

Valmieras klubs ar izcīnītām četrām uzvarām un 20 zaudējumiem turnīra tabulā atrodas 14.pozīcijā, kamēr Tallinas vienība ar bilanci 10-14 ieņem desmito vietu.

Valmierieši pēdējās četrās spēlēs līgā cietuši zaudējumus, pēdējā mačā ar 56:96 piekāpjoties citai Tallinas vienībai "Kalev"/"Cramo", kuras rindās spēlē latvieši Mārtiņš Meiers un Zigmārs Raimo.

"TalTech" basketbolisti pēc divām uzvarām pēdējā mačā piekāpās Raplas "Avis Utilitas" ar 70:83.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē šajā sezonā janvāra beigās Tallinā pie panākuma tika tallinieši, uzvarot ar 87:60.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!