Foto: LETA

Aizvadītās sezonas trešā spēcīgākā valsts komanda "Valmiera" ceturtdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā ar 65:47 (26:18, 7:12, 16:6, 16:11) savā laukumā pieveica "Saldus" komandu.

Vēl pēc pirmā puslaika starp abām komandām bija vien trīs punktu starpība - 33:30 par labu "Valmierai" -, tomēr trešajā ceturtdaļā valmierieši viesiem atļāva gūt vien sešus punktus, paši izvirzoties vadībā ar 49:36. Spēles turpinājumā "Saldus" komandai tā arī neizdevās atgūties, piedzīvojot likumsakarīgu zaudējumu.

Valmieras komandas sastāvā ar 26 punktiem izcēlās Ernests Kalve, kamēr "Saldus" labā 14 punktus iemeta Edgars Buiķis.

Abas komandas savā starpā tiksies ceturto reizi šosezon, bet iepriekšējos trijos pie divām uzvarām tikuši saldenieki.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 17 uzvarām 18 spēlēs ir "Ventspils" komanda, otro vietu ar deviņām uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 21 uzvaru 30 cīņās seko "Jēkabpils". "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir 21 panākums 31 mačā, bet 20 panākumus 30 spēlēs izcīnījusi "Valmiera", kurai ar 19 uzvarām 29 cīņās seko "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti.

Tālāk jau ārpus "play-off" zonas 14 uzvaras 30 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar 11 uzvarām 30 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar 11 panākumiem 33 cīņās ir "Saldus", kuriem ar deviņām uzvarām 30 spēlēs seko biznesa augstskola "Turība'', bet "Jelgavai" tikpat uzvaru ir 31 spēlē.
Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 18 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!