Basketbola klubs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" 19. un 20. oktobrī Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) uzņems pirmo sabraukumu jaunajai Eiropas Ziemeļu basketbola līgai (ENBL), ziņo turnīra rīkotāji.

Pirmajā posmā piedalīsies "Valmiera Glass" un BK "Liepāja" vienības no Latvijas, trīskārtējie Polijas čempioni Vloclavekas "Anwil", kā arī "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

VOC telpās skatītājiem būs jāuzturas maskās, bet ieeja paredzēta tikai cilvēkiem ar derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu. Latvijā noteikto ierobežojumu dēļ tribīnes varēs piepildīt tikai par 60%, raksta organizatori.

Spēļu kalendārs
Otrdiena, 18. oktobris

16.00, "Liepāja" – "Tartu Universitāte"
18.45, Atklāšanas ceremonija
19.00, "Anwil" – "Valmiera Glass"

Trešdiena, 19. oktobris

16.00, "Tartu Universitāte" – "Anwil"
19.00, "Valmiera Glass" – "Liepāja"

Ziņots, ka ENBL pirmajā sezonā startēs astoņas komandas. Līgai pieteikusies arī Čehijas vienība "Brno", Lietuvas klubs "Šiauliai" un pagājušās sezonas Baltkrievijas vicečempione Mogiļevas "Borisfen".

Organizatori publiski nav apstiprinājuši astoto turnīra dalībnieci. Iepriekš tika ziņots, ka tā būs Polijas vienības Sopotas "Trefl" vai Ukrainas klubs Dņipropetrovskas "Dņipro",bet vismaz līgas mājaslapā turnīra tabulā ierakstīta VTB Vienotās līgas komanda Krasnojarskas "Jeņisei".

Sagaidāms, ka katra komanda piedalītos četros sabraukumos, kuros aizvadītu septiņas regulārās sezonas spēles, bet čempionāts tiktu noslēgts ar "Final Four" finālturnīru.

Līgas mērķis ir nākamgad pulcēt jau 16 komandas, kuras būtu sadalītas Baltijas jūras un Ziemeļjūras divīzijas, pievienojot klubus no Ziemeļvalstīm un Beniluksa valstīm.

ENBL rīkotāji iepriekš dibinājuši Eiropas Sieviešu basketbola līgu (EWBL), kas sevi pierādījis kā klubiem saistošs starptautisks turnīrs. 2015. gadā dibinātajā čempionātā spēlē tā divkārtējā uzvarētāja "TTT Rīga" un "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!