Foto: Publicitātes foto

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "Valmiera" panācis vienošanos ar bijušo Latvijas izlases centra spēlētāju Kasparu Ciprusu, kurš sezonu uzsāka "Jēkabpils" sastāvā, bet nespēja šajā vienībā noturēties.

Plānots, ka 210 cm garais basketbolists pirmo spēli Valmierā aizvadīs jau šovakar pret "BA Turība".

31 gadu vecais Kaspars Cipruss (210 cm; 115 kg) sezonu uzsāka "BK Jēkabpils" sastāvā, aizvadot divas spēles Latvijas Basketbola līgā. Tieši pirms "BK Valmiera" un "BK Jēkabpils" savstarpējās spēles (papildlaikā 82:88) pagājušajā nedēļā jēkabpilieši abpusēji vienojās par sadarbības pārtraukšanu ar raženo basketbolistu.

Kaspars Cipruss "BK Valmiera" pārstāvējis jau 2010. gadā, kad komandas sastāvā izcīnīja ceturto vietu Latvijas Basketbola līgā. Kopš tā laika pieredzējušais basketbolists spēlējis "Avila" (Spānija), "Tarvas" (Igaunija), "Lietkabelis" (Lietuva), "Odesa" (Ukraina) un "Jēkabpils" komandās.

Rēzeknietis pārstāvējis visa vecuma jauniešu izlases un ar Latvijas vīriešu izlasi piedalījies četros Eiropas čempionātu finālturnīros (2001., 2003., 2005. un 2007. gadā). Pēdējo reiz izlases sastāvā Cipruss spēlēja 2008. gadā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

"BK Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš: "Pēc Viktora Iļjina pievienošanās "VEF Rīga" devām iespēju gan Plivdam, gan Saulītim sevi apliecināt pamata centra pozīcijā, taču ne viens, ne otrs šobrīd šādu lomu vēl nav gatavs ieņemt, līdz ar to jau ilgākā laika posmā meklējām opcijas pastiprināt centra pozīciju. Kaspars Cipruss ir Valmieras līdzjutējiem pazīstams spēlētājs, jo ir spēlējis šeit jau iepriekš, turklāt Kaspara augsta līmeņa pieredze ir tieši tas, kas mums nepieciešams, lai sekmīgi cīnītos gan Baltijas, gan Latvijas līgās. Pieļauju, ka liela daļa līdzjutēju nezin, bet tieši pie Valmieras jaunatnes basketbola trenera Ojāra Meldera viņš sāka savas nopietnās basketbolista gaitas jaunatnes līmenī. Lai Kasparam veiksmīga atgriešanās un ļoti ceru, ka jau šovakar viņš spēs iepriecināt basketbola līdzjutējus spēlē pret "BA Turība"."

"BK Valmiera" sastāvā Kaspars Cipruss spēlēs ar formas tērpa numuru 43.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!