Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komandai "Valmiera" drīzumā uz pārbaudes laiku pievienosies amerikāņu aizsargs Džejs Lukass, kurš kādreiz tika vērtēts kā viens no talantīgākajiem sava vecuma basketbolistiem ASV, apstiprināja spēlētājs.

2007.gadā Lukass piedalījās labāko ASV vidusskolas absolventu spēlē, bet ESPN viņu nosauca starp 20 labākajiem basketbolistiem, kuri tajā gadā beidza vidusskolu. Tomēr karjera universitātē viņam izvērtās neveiksmīga - sākumā basketbolists spēlēja spēcīgajā Floridas universitātes komandā "Gators", bet pēc tam mazā spēles laika dēļ pārgāja uz Teksasas universitāti un komandu "Longhorns".

Lukass audzis basketbolistu ģimenē. Viņa tēvs Džons kā spēlētājs aizvadīja 14 sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet kā treneris vēl trīs sezonas. Savukārt viņa vecākais brālis Džons vairākas sezonas spēlējis Eiropā, bet pagājušo sezonu pabeidza NBA komandā Čikāgas "Bulls".

Kā ziņots, komanda "Valmiera" 11 spēlētāju sastāvā galvenā trenera Aināra Zvirgzdiņa vadībā gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka augusta vidū.

Līdz šim pēdējie oficiāli paziņotie "Valmieras" komandas jaunieguvumi ir jelgavnieks Jēkabs Rozītis un Latvijas U-20 izlases spēlētājs Artjoms Butjankovs.

Tāpat komandā vienošanās noslēgtas un treniņus Valmierā aizvada Latvijas U-18 izlases kapteinis Visvaldis Bikše, kurš pagājušajā sezonā kļuva par LBL otrās divīzijas čempionu BAA "Rīga" sastāvā, un centra spēlētājs Elvis Saulītis, kurš iepriekš meistarību pilnveidoja Krievijā - Maskavas apgabala "Himki" kluba sistēmā.

Komandā spēlēs arī pašmāju sporta skolas audzēknis Edmunds Elksnis. No pagājušās sezonas komandas sastāvā palikuši tādi spēlētāji kā Oskars Virsis, Klāvs Bedrītis, Māris Ziediņš, Viktors Iļjins, Vents Veinbergs un Jānis Bērziņš.

"Valmiera" nākamajā sezonā spēlēs LBL pirmajā divīzijā un "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausā.

Komandas mērķi paliek nemainīgi - dodot iespēju attīstīties jaunajiem pašmāju talantiem, cīnīties par iekļūšanu LBL pusfinālā un veiksmīgi nospēlēt BBL Izaicinājuma kausā.

Kā ziņots, komandu arī nākamajā sezonā vadīs Zvirgzdiņš, kurš "Valmieru" sāka vadīt šī gada janvārī.

Aizvadītās sezonas LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "Valmiera" ar 17 uzvarām ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā vienība sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās "Barons/O!Karte" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!