Foto: Publicitātes foto

"Valmiera"/ORDO komanda "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla duelī arī trešdien atbildes spēlē atzina Igaunijas kluba TU/"Rock" pārākumu.

"Valmiera"/ORDO trešdien savā laukumā ar rezultātu 68:75 (18:22, 17;25, 17:11, 16:17) zaudēja TU/"Rock" vienībai.

Pirmajā spēlē "Valmiera"/ORDO cieta neveiksmi izbraukumā ar 64:68, līdz ar to divu spēļu summā TU/"Rock" guva panākumu ar 143:132. Līdz ar to Latvijas klubs Baltijas līgā turpinās cīņu par trešo vietu, kur pretī stāsies Lietuvas komanda Panevēžas "Lietkabelis".

Pusfināla atbildes mačā Valmieras komandas rindās ar 21 punktu rezultatīvākais bija Armands Šķēle, 12 pievienoja brālis Aigars Šķēle, bet 11 iemeta Mārtiņš Laksa.

TU/"Rock" sastāvā 18 punktus guva Evalds Zabs, bet 17 iemeta Tanels Soks.

Valmierieši otrās ceturtdaļas laikā nokļuva iedzinējos šajā mačā ar 13 punktiem, taču turpinājumā šo starpību izdevās samazināt. Ceturtās ceturtdaļas ievadā laukuma saimnieki guva septiņus punktu pēc kārtas un izvirzījās vadībā pirmo reizi kopš mača sākuma.

Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā un trīs minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 65:65, taču tad minūtes laikā TU/"Rock" iemeta divus trīspunktu metienus, kas Igaunijas komandai deva jau desmit punktu pārsvaru divu spēļu summā.

TU/"Rock" atlikušajā laikā nosargāja uzvaru un iekļuva finālā, kur Igaunijas komandai pretī stāsies iepriekšējo divu gadu BBL čempione "Šiauliai" no Lietuvas.

"Valmiera"/ORDO vienība pirmo reizi kluba vēsturē sasniedza BBL pusfinālu, savukārt iepriekšējās trīs sezonas valmierieši apstājās jau astotdaļfināla stadijā.

Jau ziņots, ka otrdien otra pusfināla pāra atbildes spēlē "Šiauliai" izbraukumā ar 91:79 pieveica "Lietkabelis", divu spēļu summā gūstot panākumu ar 168:146.

Šosezon izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Valmiera"/ORDO ar 84:66 un 87:68 divreiz pārliecinoši pieveica Igaunijas vienību TLU/"Kalev", savukārt ceturtdaļfinālā abos mačos ar 81:71 un 80:70 uzvarēja Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Savukārt TU/"Rock" astotdaļfinālā ar 105:77 un 99:74 sagrāva Kazahstānas vienību Atirau "Barsi", kuras treneru korpusā strādā Latvijas speciālists Edmunds Valeiko, bet ceturtdaļfinālā Igaunijas klubs ar 93:66 un 80:76 uzveica "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

TU/"Rock" dalību BBL turnīrā sāka tikai no izslēgšanas spēlēm, jo pirms tam piedalījās FIBA Eiropas kausā, kur tika līdz otrajam posmam, bet neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Kopš janvāra vidū par "Valmiera"/ORDO galveno treneri sāka strādāt Roberts Štelmahers, komanda ir uzvarējusi 17 no 19 spēlēm, vienīgās neveiksmes piedzīvojot 12.februārī LBL ietvaros pret "Valka"/"Valga" komandu un pirms nedēļas BBL pusfināla cīņā Tartu. Pēc treneru maiņas "Valmiera"/ORDO LBL ir uzvarējusi 11 mačos, bet BBL svinējusi sešas uzvaras septiņās cīņās.

Kā zināms, Valmieras klubs sezonu sāka Ainara Zvirgzdiņa vadībā, taču viņš neilgi pirms gadu mijas tika atlaists. Tad uz brīdi vadības grožus pārņēma Gatis Melderis, kuru janvārī nomainīja Štelmahers.

Kā vēstīts, izslēgšanas spēļu dalībnieku sastāvs noskaidrojās februāra sākumā pēc FIBA Eiropas kausa otrā posma noslēguma, jo BBL turnīram pievienojās tikai tās komandas, kuras Eirokausos netika izslēgšanas spēlēs. Šī iemesla dēļ BBL čempionātu šosezon izlaiž Latvijas vicečempione "Ventspils", kas nodrošināja sev vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kur spēlēja arī Utenas "Juventus" no Lietuvas.

Pēc turnīra nolikuma izslēgšanas spēlēs ar pirmajiem numuriem tika izliktas tieši vienības no Eirokausiem - attiecīgi "Šiauliai", TU/"Rock" un "Pieno žvaigždes". Tām sekoja Lietuvas klubi Prieņu-Birštonas "Vytautas" un "Lietkabelis", kā arī regulārās sezonas trīs labākie Latvijas klubi no Valmieras, Liepājas un Jēkabpils. Vēl "Jūrmala"/"Fēnikss" izslēgšanas spēlēs tika izlikta ar 12.numuru, bet "Barons"/LDz - ar 14.numuru, taču šie klubi izstājās astotdaļfinālā.

Visās izslēgšanas spēļu kārtās - arī finālā un cīņā par trešo vietu - uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā.

Kā zināms, BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija "Valmiera"/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. "Liepāja"/"Triobet" tika pie astoņiem, "Jēkabpils" septiņiem, "Jūrmala"/"Fēnikss" pieciem, bet "Barons"/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva "Vytautas", zaudējot tikai vienā no 12 mačiem, taču tas neglāba komandu no izstāšanās astotdaļfinālā.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas komanda TTU.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Šajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!