"Valmiera"/ORDO komanda "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 72:65 (18:11, 22:19, 7:17, 25:18) savā laukumā pieveica Tallinas TLU/"Kalev" vienību no Igaunijas un šosezon joprojām spēlē bez zaudējumiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Aigars Šķēle, 12 punktus iemeta Haralds Kārlis, bet desmit punktus guva Armands Šķēle.

Kaut septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām TLU/"Kalev" spēja samazināt deficītu līdz 49:51, valmierieši nospēlēja pārliecinoši, un pēdējās minūtēs šaubas par viņu uzvaru neradās.

"Valmiera"/ORDO komandai šī bija jau astotā uzvara astoņās šosezon aizvadītajās spēlēs - "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) valmierieši iekrājuši piecus panākumus un ir vienīgā komanda, kas nav piedzīvojusi zaudējumus, bet BBL turnīrā vidzemnieki pirms šī mača ar rezultātu 90:59 pieveica Igaunijas komandu Raplas "Avis", bet pēc tam ar 89:65 pārliecinoši uzvarēja citu Igaunijas klubu "Port of Parnu".

BBL turnīrā kopā ar valmieriešiem bez zaudējumiem cīnās arī Lietuvas komanda Prienu "Vytautas", vēl viens Latvijas klubs "Liepāja"/"Triobet", kā arī Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas" ar latviešiem Robertu Stumbri un Reini Strupoviču ierindā.

TLU/"Kalev" BBL čempionātā cieta otro neveiksmi divos mačos, bet trīs Igaunijas čempionāta cīņās tā tikusi pie divām uzvarām, kopvērtējuma tabulā ieņemot trešo pozīciju.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā.

Kazahstānas komanda "Barsi" regulārās sezonas laikā vairākas spēles aizvadīs savā laukumā, bet citas cīnīsies izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!