"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība "Valmiera"/ORDO panākusi jaunu vienošanos uz divām sezonām ar centra spēlētāju Viktoru Iļjinu, kurš nākamsezon tiks izīrēts "Jūrmala/Fēnikss" komandai, informēja komanda.

212 cm garais centra spēlētājs Viktors Iļjins aizvadītajā sezonā "Valmiera/ORDO" sastāvā laukumā izgāja 41 spēlē, vidēji gūstot četrus punktus un izcīnot 2,7 bumbas zem groziem. 25 gadus vecais basketbolists parakstījis vienošanos ar Valmieras komandu uz diviem gadiem, bet jauno sezonu uzsāks "Jūrmala/Fēnikss" sastāvā, kur tiek izīrēts no Valmieras komandas.

"Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš skaidroja centra spēlētāja izīrēšanu. "Viktoram Iļjinam ir nepieciešama regulāra spēļu prakse ar kā minimums 25 minūtēm spēlē, taču tā kā mūsu pamata centra spēlētājs jaunajā sezonā būs Lauris Blaus un bieži vien, ņemot vērā LBL komandu komplektāciju specifiku, ir iespējams centra pozīcijā izmantot arī spēka uzbrucējus, tad nākamajā sezonā Viktoram lielu spēles laiku nodrošināt nevarējām. "Jūrmala/Fēnikss" viņam ir apsolījusi pamata centra vietu, līdz ar to mūsu cerība ir, ka, atgūstot pārliecību un aizvadot pārliecinošu sezonu "Jūrmalas" rindās, pēc gada Viktors jau būs citā kvalitātē un gatavs atkal palīdzēt savai dzimtajai komandai," sacīja Bērziņš.

"Jūrmala/Fēnikss" aizvadītajā gadā bija LBL piektā spēcīgākā komanda, iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Iļjins ir Valmieras basketbola audzēknis, kurš profesionālajā komandā ienāca 2010./2011. gadā sezonā. Trīs gadu laikā centrs "izkaroja" vietu pamatsastāva rotācijā un 2013. gadā palīdzēja Valmieras komandai izcīnīt Latvijas čempionāta bronzas medaļu. Nākamajā gadā basketbolists pārcēlās uz "VEF Rīga", spēlējot Eirolīgas kvalifikācijā un izcīnot LBL sudraba medaļu. Pēc sezonas Rīgā, Iļjins atgriezās Valmierā un pērn ar "Valmiera/ORDO" kļuva par Latvijas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!