Foto: F64

Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO trešdien sīvā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē viesos pagarinājumā uzvarēja "Valka"/"Valga" basketbolistus, turpinot uzvaru sēriju turnīrā, kamēr "Jēkabpils" viesos uzvarēja "Barons kvartāls" vīrus, bet "Latvijas Universitāte" (LU) pretinieku laukumā negaidīti pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus.

Valmieras komanda svinēja panākumu pagarinājumā ar 91:81 (19:19, 20:24, 19:13, 14:4), turnīrā tiekot pie sestās uzvaras pēc kārtas, kamēr robežpilsētu komandu no trešā zaudējuma pēc kārtas LBL čempionātā neglāba Reiņa Strupoviča 32 gūtie punkti.

Pamatlaika izskaņā "Valka/"Valga" bija tuvu panākumam, taču 16 sekundes pirms pēdējās ceturtdaļas izskaņas Jānis Kaufmanis panāca izlīdzinājumu 77:77. Savukārt pagarinājumā krietni labāki jau bija valsts čempioni, beigās svinot uzvaru ar desmit punktu pārsvaru.

"Valmiera"/ORDO rindās Artūrs Bērziņš guva 21 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Kaufmanis pievienoja 18, bet Lauris Blaus – 17 punktus.

Tikmēr "Valka"/"Valga" komandā Strupovičs no spēles realizēja 13 no 28 metieniem, tiekot pie 32 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Vēl 15 punktus pievienoja un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Ivars Rihards Žvīgurs.

"Valmiera"/ORDO LBL čempionātā uzvarēja sestajā spēlē pēc kārtas, bet ņemot vērā arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačus, valsts čempionei ir desmit panākumu sērija.

Savukārt sporta namā "Daugava" (DSN) notikušajā spēlē pēdējā laikā sekmīgu sniegumu rādošā "Jēkabpils" guva panākumu pret "Barons kvartāls" komandu ar rezultātu 85:76 (17:17, 21:23, 23:22, 24:14), neļaujot mājiniekiem nosargāt 13 punktu pārsvaru.

Uzvarētājiem lieliski bija Roberts Stumbris un Rinalds Sirsniņš, kuri guva pa 25 punktiem, piedevām Stumbris izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt "Barons kvartāls" komandā Tailers Larsons sameta 18, bet Dāvis Geks un Taurs Jogela pievienoja pa 16 punktiem.

"Barons kvartāls" spēles 38. minūtē bija vadībā ar 61:48, taču pirms pēdējās ceturtdaļas viņiem bija palicis vairs četru punktu handikaps, kuru "Jēkabpils" ātri likvidēja un beigās svinēja itin drošu uzvaru.

"Jēkabpils" komanda veiksmīgi iesākusi 2017. gadu, uzvarot pirmajās četrās LBL spēlēs, turklāt pēdējā no šīm cīņām ar 27 punktu starpību tika sagrauta "Liepāja"/"Triobet". Tas ļāvis vienībai stabili iekārtoties kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā, turklāt netālu ir arī čempione "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr "Barons kvartāls" visu sezonu LBL turas ar aptuveni 50% uzvaru un zaudējumu bilanci. Kopš novembra vidus vienība uzvarēja katru otro LBL cīņu, taču tagad piedzīvota otrā neveiksme pēc kārtas, jo iepriekšējā mačā tā ar 89:100 viesos piekāpās "Valmiera"/ORDO.

Šī abām komandām bija tikai otrā tikšanās reize – 16. novembrī "Barons kvartāls" viesos guva panākumu ar 81:76. Nākamā spēle vienībām bija ieplānota decembra sākumā, tomēr to dažas dienas pirms dueļa atcēla pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) īslaicīga aizlieguma aizvadīt mačus DSN.

Tikmēr citā spēlē LU viesos negaidīti ar rezultātu 69:67 (18:20, 20:19, 11:15, 20:13) pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Uzvarētājiem Harijs Rubenis guva 12, bet Renārs Birkāns – 11 punktus, kamēr Armands Ginters iemeta deviņus punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas zem groziem.

Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" labā Edgars Jeromanovs un Artūrs Strēlnieks guva pa 14 punktiem katrs, jūrmalnieku kapteinim Jeromanovam izdarot arī astoņas rezultatīvas piespēles.

Līdzīgajā cīņā lielāko daļu vadībā bija "Jūrmala"/"Fēnikss", kas otrajā ceturtdaļā ieguva deviņu punktu pārsvaru 32:23. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā iniciatīvu jau pārņēma LU, kas nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām bija priekšā ar 65:58. Jūrmalnieki nepadevās un pēc sešiem Strēlnieka punktiem un Jeromanova tālmetiena 50 sekundes pirms beigām izvirzījās vadībā ar 67:65, tomēr atlikušajā laikā Jānis Eiduks iemeta divus "sodiņus", bet astoņas sekundes pirms sirēnas uzvaru "studentiem" nodrošināja Birkāns.

LU izcīnīja vien trešo uzvaru 18 aizvadītos mačos, kamēr "Jūrmala"/"Fēnikss" LBL nu zaudējusi jau sešās spēlēs pēc kārtas.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 uzvarām 16 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 18 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar desmit panākumiem 17 spēlēs seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar septiņām uzvarām 16 spēlēs atrodas "Barons kvartāls", kam aiz muguras ar astoņiem panākumiem 19 mačos ir "Jūrmala"/"Fēnikss". Septiņas uzvaras 17 cīņās dod septīto vietu "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir sešas uzvaras 16 mačos un astotā pozīcija, bet "Valka"/"Valga" komanda guvusi trīs uzvaras desmit mačos. Savukārt turnīra tabulu ar trīs uzvarām 18 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas – arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!