Foto: DELFI Aculiecinieks

"Valmiera/ORDO" komanda trešdien, 30. martā, savā laukumā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā spēlē par bronzas medaļām ar 16 punktu pārsvaru pārspēja Panevēžas "Lietkabelis" vienību.

"Valmiera/ORDO" mājās guva panākumu ar 90:74 (20:18, 22:14, 22:16, 26:26), iegūstot itin pārliecinošu pārsvaru pirms nākamnedēļ gaidāmās atbildes spēles.

Uzvarētāju sastāvā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Mārtiņš Laksa, 14 punktus guva Lauris Blaus, pa 13 punktiem sameta Artūrs Bērziņš un Aigars Šķēle, bet 11 pievienojas komandas vienīgais leģionārs amerikānis Kvameins Mičels.

"Lietkabelis" rindās 16 punktus guva Valds Vasilis, kura kontā arī deviņas izcīnītas atlēkušās bumbas, bet 13 punktus iemeta Arns Labucks.

Mača sākumā ritēja līdzīga cīņa, taču otrajā ceturtdaļā valmierieši veica 18:0 izrāvienu un ieguva 20 punktu pārsvaru. "Lietkabelis" komanda otrajā ceturtdaļā gandrīz sešas minūtes nespēja gūt grozu, taču līdz puslaika pārtraukumam viesi uz pusi samazināja rezultāta starpību - 42:32 valmieriešu labā.

Trešajā ceturtdaļā "Valmiera"/ORDO atkal atrāvās drošākā vadībā, iegūstot 21 punkta pārsvaru. Tomēr spēles noslēdzošajā nogrieznī "Lietkabelis" atspēlējās, nepilnas divas minūtes pirms mača beigām samazinot starpību līdz desmit punktiem. Atlikušajā laikā valmierieši spēlēja veiksmīgi un mača izskaņā pārsvaru palielināja līdz 16 punktiem.

Atbildes mačs notiks 5. aprīlī "Lietkabelis" laukumā.

Otrdien pirmajā BBL finālspēlē "TU/Rock" vienība savās mājās Tartu ar 81:74 uzvarēja "Šiauliai", kas ir iepriekšējo divu gadu BBL čempione.

"Valmiera/ORDO", kas pirmo reizi komandas vēsturē ir iekļuvusi turnīra četru labāko komandu skaitā, iepriekš pusfinālā divos mačos ar 64:68 un 68:75 zaudēja "TU/Rock" komandai no Igaunijas, savukārt "Lietkabelis" ar 67:77 un 79:91 zaudēja "Šiauliai".

"Valmiera"/ORDO iepriekšējās trīs sezonas BBL čempionātā apstājās jau astotdaļfināla stadijā, bet tagad aizvada ļoti veiksmīgu sezonu. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Vidzemes klubs ar 84:66 un 87:68 divreiz pārliecinoši pieveica Igaunijas vienību TLU/"Kalev", savukārt ceturtdaļfinālā abos mačos ar 81:71 un 80:70 uzvarēja Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!