Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas un "Triobet" Baltijas Basketbola līgas komanda "Valmiera/ORDO" pastiprinājusi sastāvu ar pieredzējušo uzbrucēju Akseli Vairogu, kuram šī būs atgriešanās Valmieras komandā pēc desmit gadu pārtraukuma, informēja komanda.

Vairogs Valmierā 2005./2006. gada sezonā Vairogs sevi skaļi darīja zināmu plašākai Latvijas basketbola auditorijai. Spēlējot Valmieras "Lāčplēša alus" sastāvā, Vairogs kļuva par Baltijas Basketbola līgas sezonas rezultatīvāko spēlētāju, vidēji gūstot 20,9 punktus. "Valmiera/ORDO" sastāvā 30 gadus vecais basketbolists "aizpildīs robu" komandas komplektācijā, kas radies pēc Haralda Kārļa gūtās krustenisko saišu traumas.

Šo sezonu Akselis Vairogs uzsāka Lietuvas čempionāta komandā Paņevežas "Lietkabelis", tomēr traumas dēļ basketbolists laukumā izgāja vien četrās spēlēs un janvārī pārtrauca sadarbību ar Lietuvas komandu. Iepriekšējās trīs sezonās uzbrucējs bija komandas kapteinis Roberta Štelmahera vadītajā BK "Ventspils", pērnajā sezonā "Aldaris" LBL turnīrā vidēji gūstot 6,9 punktus, savukārt Eirokausā BK "Ventspils" kapteinim vidēji gūti 9,8 punkti.

"Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš atklāja, ka klubs pacietīgi meklēja pastiprinājumu pēc Kārļa smagā savainojuma.

"Izskatījām dažādas opcijas par iespējamajiem viņa aizstājējiem, taču neko nesasteidzām. Īstajā brīdī parādījās ļoti laba kandidatūra Akseļa Vairoga personā un ilgākā sarunu procesā gan ar pašu Akseli, gan viņa aģentu izdevās vienoties par abām pusēm izdevīgu risinājumu. Viņš ir īstens cīnītājs, spēlētājs, kurš māk gan komandas biedrus noskaņot, gan īstajā brīdī "lauzt" spēli, turklāt viņam ir ievērojama pieredze tieši play-off spēlēs. Kā lai neatceras 2014.gada finālsēriju pret "VEF Rīga", kad BK "Ventspils" izcīnīja zeltu un Akselis bija viens no vadošajiem spēlētājiem finālā ar vidēji spēlē gūtiem 12 punktiem un efektivitāti 15! Lai gan arī tagad spēlētājs ir ļoti labā sportiskajā formā, būs nepieciešams nedaudz laika, lai atgūtu spēles garšu un iejustos komandā, bet mūsu mērķis ir tieši izšķirošās cīņas pavasarī," sacīja Bērziņš.

Akselis Vairogs par atgriešanos Valmierā apgalvo: "Esmu ļoti gandarīts atgriezties Valmierā un ticu, ka kopā ar komandu un treneriem mums izdosies uzlabot komandas spēli tā, lai sezonas beigās tiktu sasniegts vēlamais rezultāts. Komanda ir labā līmenī, ar latviešu spēlētāju sastāvu un tas ir tieši tas, kas vajadzīgs! Paldies komandas vadībai un atbalstītājiem par uzticēšanos, esmu gatavs doties laukumā."

Vairogs spēlētāja karjeru uzsāka "Ventspils Augstskolas" komandā, bet jau pieminētajā 2005./2006. gada sezonā tika izīrēts uz Valmieru. Pēc lieliskās sezonas Vidzemē, Vairogs atgriezās Baltijas jūras krastā un nākamās trīs sezonas pavadīja BK "Ventspils" sastāvā, 2008./2009. gada sezonā pirmo reizi kļūstot par Latvijas čempionu. Nākošajā sezonā Vairogs devās leģionāra gaitās un spēlēja Francijas komandā "Bordeaux". 2010./2011. gada sezonā basketbolists atgriezās Ventspilī, bet pēc tam otro reizi karjerā devās leģionāra gaitās, pārstāvot Polijas čempionāta vienību Vroclavas "Slask". 2012. gadā, pie BK "Ventspils" komandas vadības stūres stājoties Robertam Štelmaheram, Vairogs kārtējo reizi atgriezās Kurzemē, kur pavadīja trīs sezonas. 2013. gadā basketbolists ieguva Baltijas Basketbola līgas čempiontitulu, bet 2014. gadā savai medaļu kolekcijai pievienoja otro Latvijas čempionāta zelta medaļu. Šo gadu Vairogs uzsāka Paņevežā, bet sezonas izšķirošajā posmā ir pievienojies "Valmiera/ORDO" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!