Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas "Valmiera"/ORDO un "Jēkabpils" trešdien izcīnīja uzvaras savās "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs.

Tā valmierieši viesos ar 92:69 (29:13, 22:14, 26:14, 15:28) uzveica Igaunijas vienību "Port of Parnu".

Pa 17 punktiem viesu labā sameta kapteinis Haralds Kārlis un Aigars Šķēle, kuram arī septiņas bumbas zem groziem. Tikmēr 15 punktus guva Aigara vecākais brālis Armands.

Savukārt Igaunijas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija BBL novembra labākais spēlētājs lietuvietis Pauļus Petrilevičs.

Valmierieši dominēja laukumā jau no pirmajām spēles minūtēm, pēc trim nospēlētiem ceturkšņiem iekrājot 36 punktu pārsvaru (77:41). Lai gan ceturto spēles nogriezni Latvijas vienība zaudēja ar 13 punktiem, tomēr tas netraucēja izcīnīt uzvaru ar 82:69.

Abu komandu pirmā apļa mačā valmierieši savā laukumā bija pārāki ar 89:65. BBL ietvaros Pērnavas komanda guvusi vienu panākumu sešās spēlēs, bet nacionālajā čempionātā tikusi pie četrām uzvarām septiņās cīņās.

BBL A apakšgrupā kopvērtējuma līdere ar pieciem panākumiem sešos mačos ir Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar tādu pašu sniegumu seko "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr vēl viena Latvijas vienība "Barons"/LDz ar vienu uzvaru sešos mačos ir priekšpēdējā, sestajā, pozīcijā.

Vēl vienā BBL mačā trešdien "Jēkabpils" savā laukumā ar 70:55 (22:20, 18:9, 15:13, 15:13) pārspēja Igaunijas vienību TTU, tādejādi izcīnot savu trešo panākumu pēc kārtas šī turnīra ietvaros.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās lietuvietis Ronalds Rutkausks, kamēr 14 punkti un tikpat atlēkušās bumbas arī Tailera Larsona rēķinā. Tikmēr viesu komandas labā 14 punktus guva Kristjans Kitsings.

Pirmo spēles ceturksni komandas cīnījās līdzvērtīgi, bet otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki veica deviņu punktu izrāvienu, panākot 31:20. Tāpat ar 11 punktu pārsvaru "Jēkabpils" noslēdza pirmo puslaiku (40:29), bet nākamos divus ceturkšņus cīņa aizritēja ar nelielu mājinieku pārsvaru, uzvaru ar 70:55 izcīnot jēkabpiliešiem.

"Jēkabpils" un TTU iepriekšējo reizi savā starpā tikās pirms nepilna pusotra mēneša, kad Latvijas komanda izbraukumā bija pārāka ar 84:65. TTU ir vienīgā komanda, kas šosezon BBL turnīrā joprojām ir bez uzvarām, bet nacionālajās meistarsacīkstēs tā guvusi divus panākumus 11 mačos.

B grupā līdere ar septiņām uzvarām ir Prieņu-Birštonas "Vytautas" no Lietuvas, bet ar pieciem panākumiem stabilā otrajā vietā seko "Liepāja"/"Triobet".

Četras uzvaras septiņās spēlēs ir "Jēkabpil", bet pie trim uzvarām sešās spēlēs tikusi latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas" komanda, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība ar trim uzvarām astoņos mačos ir tikai sestā.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!