Foto: Publicitātes foto

"Ventspils", "Valmiera/ORDO" un "Jūrmala/Fēnikss" komandas sestdien guva pārliecinošas uzvaras "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs.

Ventspilnieki savā laukumā ar 116:86 (30:21, 35:21, 26:23, 25:21) sagrāva "Ogre/Kumho Tyre" vienību, Latvijas čempione "Valmiera/ORDO" viesos ar 77:64 (26:10, 12:21, 22:15, 17:18) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU), bet "Jūrmala/Fēnikss" savā laukumā ar 75:59 (20:17, 28:7, 15:18, 12:17) uzveica "Liepāja/Triobet" komandu, kurai līdz ar to pārtrūka trīs uzvaru sērija turnīrā.

Ventspilī notikušajā spēlē mājinieki pēc pirmā puslaika jau bija vadībā ar 65:42, pēc tam savu pārsvaru vēl palielinot.

Uzvarētājiem Māris Ziediņš guva 17, bet Artis Ate un Ronalds Zaķis sameta pa 16 punktiem. Zaķis arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas zem groziem. Ogres komandā rezultatīvākie bija Lauris Mizis un Gints Antrops, kuri guva pa 20 punktiem.

Ventspilnieki LBL sezonu iesāka ar septiņām uzvarām, bet astotajā mačā pagājušajā nedēļā ar 62:66 piekāpās "Barons kvartāls" vienībai. Tikmēr ogrēnieši nu zaudējuši piecās LBL spēlēs pēc kārtas, turklāt pagājušajā nedēļā viņi ar 72:77 piekāpās LU basketbolistiem. Daudz sekmīgāk Ogres klubs savā debijas reizē startē "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL), kur pirmajās četrās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras.

Tikmēr Rīgā notikušajā cīņā "Valmiera/ORDO" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 16 punktu pārsvaru (26:10). Pēc tam LU starpību gan ievērojami samazināja, tomēr viesu pretenzijas uz uzvaru apdraudēt īsti nespēja.

"Valmiera/ORDO" labā Lauris Blaus un Raimonds Gabrāns guva pa 11 punktiem, bet Moriss Vokers sameta desmit punktus. Tikmēr LU rindās 15 punktus guva Linards Jaunzems, bet Edgars Lasenbergs un Harijs Rubenis guva pa desmit punktiem.

Valmieriešu rindās pēc traumas sadziedēšanas atgriezās pagājušās sezonas LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Artūrs Bērziņš, kurš guva deviņus punktus.

Visbeidzot Jūrmalā notikušajā cīņā laukuma saimnieki "Jūrmala/Fēnikss" aizvadīja teicamu otro ceturtdaļu, kurā pretiniekiem ļāva gūt vien septiņus punktus, pēc puslaika esot vadībā ar 48:24. Turpinājumā "Liepāja/Triobet" spēja starpību nedaudz sadeldēt, taču arī viņi mājinieku uzvaru apdraudēt nespēja.

Jūrmalniekiem teicamu spēli aizvadīja Viktors Iļjins, kurš guva 21 punktu un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, bet Uģis Pinete pievienoja desmit punktus. Tikmēr Liepājas komandā 17 punktus sameta Devonta Polards.

LBL kopvērtējumā līdere ir "VEF Rīga", kuras kontā ir četras uzvaras četrās spēlēs, bet "Ventspils" deviņos mačos tikusi pie astoņām uzvarām. Trešajā vietā ar četrām uzvarām sešos mačos ir "Jēkabpils", kurai ar tikpat panākumiem astoņās spēlēs seko "Barons kvartāls".

Piektā ar piecām uzvarām desmit spēlēs ir "Jūrmala/Fēnikss", kam ar četriem panākumiem astoņos mačos seko "Valmiera/ORDO", kamēr "Liepāja/Triobet" ir trīs uzvaras astoņās cīņās.

Divas uzvaras astoņās spēlēs izcīnījusi "Ogre/Kumho Tyre", bet viens panākums piecos mačos ir "Valkas/Valgas" rēķinā, kamēr LU ir tikusi pie uzvaras sešās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!