Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļnieki "Valmieras" komanda lems par piedalīšanos nākamās sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas Izaicinājuma kausā.

Kā pastāstīja "Valmieras" kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš, vienība vēl nav saņēmusi uzaicinājumu uz turnīru. "Šobrīd Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB) un FIBA Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") savā starpā risina sarunas par ULEB pārraudzīto Eiropas kausa izcīņas turnīru un "FIBA Europe" rīkoto Izaicinājuma kausa sacensību apvienošanu," sacīja Bērziņš. "Ja turnīru sistēmā nekas nemainīsies, nākamās nedēļas sākumā mums vajadzētu saņemt uzaicinājumu piedalīties Izaicinājuma kausā."

Kluba ģenerālmenedžeris atteicās komentēt, vai "Valmiera" turnīrā piedalīsies, ja Izaicinājuma kauss notiks. Par to tiks lemts nākamnedēļ, ja tiks saņemts uzaicinājums.

Tikmēr Latvijas Basketbola savienības (LBS) komunikāciju speciālists Artūrs Portnovs norādīja, ka Eirokausu sistēmā, visticamāk, viss paliks pa vecam. "To esmu dzirdējis no neoficiāliem avotiem. Ja Izaicinājuma kauss notiks, "Valmierai" to nāksies sākt no kvalifikācijas kārtas."

Kā ziņots, maija vidū "Valmieras" basketbolisti izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas godalgas, sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspējot "Barons kvartāla" komandu.

Par LBL čempioniem kļuva "VEF Rīga" vienība, kas finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pārspēja "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!