Foto: VALMIERA GLASS VIA Basketbols

Negaidītu uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) otrdien guva "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kas uzvarēja "Ventspili", bet pie pārliecinoša panākuma pār pastarīti tika "VEF Rīga".

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā bija pārāka ar 98:86 (19:18, 20:27, 29:16, 30:25).

Mājiniekiem izcilu spēli aizvadīja Tervels Beks, kurš sakrāja 34 punktus, 12 atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes, kā arī realizēja 12 no 14 metieniem no spēles. Valters Vēveris pievienoja 21 punktu, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Viesiem 20 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Emenjuels Vembijs, 17 punktus guva Artūrs Ausējs, 16 - Guntis Sīpoliņš un 15 punktus - Edmunds Elksnis. Elksnis un Ausējs realizēja pa pieciem no astoņiem trīspunktu metieniem.

"Ventspils" bija vadībā pēc pirmā puslaika ar 45:39, taču Valmieras klubs otrajā puslaikā sagrieza spēli kājām gaisā. Ar vairākiem izrāvieniem mājinieku pārsvars pat tuvojās 20 punktiem, beigās viņiem tiekot pie negaidīti pārliecinošas uzvaras.

Ventspilnieki 29 mačos izcīnījuši 19 panākumus un turnīra tabulā atrodas piektajā vietā, bet valmierieši ar sešām uzvarām 28 spēlēs ierindojas 14.pozīcijā.

"Ventspils" bija uzvarējusi trīs mačos pēc kārtas, pārspējot "Viimsi" ar 91:81, "Parnu Sadam" ar 91:84 un "VEF Rīga" ar 99:92. "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pēc uzvaras pār Tallinas "Kalev"/"Audentes" ar 87:76 bija piedzīvojusi divas neveiksmes, zaudējot "Liepājai" (69:83) un Raplas "Avis Utilitas" (64:96).

Sezonas pirmajā mačā Ventspils basketbolisti pārspēja Valmieras vienību ar 108:63.

Savukārt "VEF Rīga" otrdien Rakverē svinēja vieglu uzvaru ar 97:71 (18:16, 25:20, 29:14, 25:21) pār vietējo "Tarvas".

Uzvarētāju labā 17 punktus guva Kristers Zoriks, pa 16 punktiem - Anrijs Miška, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, un Elaidža Klerenss, kurš sakrāja arī astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 12 punktus guva Māris Gulbis, bet Emīls Krūmiņš desmit punktiem pievienoja septiņas rezultatīvas piespēles.

Mājiniekiem 24 punktus guva Volodimirs Ševčenko, bet 18 punktus - Jans Razdevšeks, kurš sakrāja arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm.

Rīdzinieki ar 22 uzvarām 28 aizvadītās spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, kamēr Rakveres komanda ar bilanci 2-25 ierindojas pēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

"VEF Rīga" pēdējās piecās spēlēs pirms otrdienas cīņas bija piedzīvojusi trīs neveiksmes un pagājušajā nedēļā ar 92:99 atzina "Ventspils" pārākumu. "Tarvas" komanda pie savas otrās uzvaras šosezon tika februāra sākumā, kad ar 81:75 uzvarēja "Ogri" un kopš šī panākuma zaudējusi četros mačos pēc kārtas.

Pirmajā abu vienību duelī šosezon rīdzinieki sagrāva Rakveres komandu, svinot panākumu ar 104:47.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!