Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Valmieras" basketbolisti trešdien ieguva Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļas.

Dueļa izšķirošajā piektajā mačā "Valmiera" ar rezultātu 72:65 (17:13, 9:12, 22:17, 24:23) savā laukumā pieveica "Barons kvartāls" komandu, sērijā līdz trijām uzvarām triumfējot ar 3-2.

Pirmais puslaiks ritēja sīvā cīņā, taču to sev par labu ar viena punkta pārsvaru pabeidza "Valmiera" - tas nozīmēja, ka viss izšķirsies otrajā puslaikā. Tajā vadības grožus pārņēma mājinieki, kuri izrādījās precīzāki no trīs punktu distances, kamēr "Barons kvartāls" labākajā gadījumā spēja atbildēt ar divpunktu gājienu. Minūti un desmit sekundes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām valmierietim Sandim Amoliņam izdevās raidīt vēl vienu trīspunktienu pretinieku grozā, nodrošinot izšķirošu pārsvaru ar 66:57. Atlikušajā laikā "Barons kvartāls" izmantoja pārkāpumu taktiku, taču soda metienus prata trāpīt gan Pāvels Veselovs, gan Raimonds Gabrāns. Atlikušajā spēles laikā rīdzinieki līdz vērā ņemamam atstatumam nepietuvojās, un "Valmiera" varēja svinēt panākumu ar 72:65.

Rezultatīvākais "Valmieras" rindās bija Jānis Kaufmanis, kurš guva 15 punktus, bet Jānis Bērziņam, kurš laukumu atstāja priekšlaicīgi piezīmju normas dēļ, 14 punkti.

"Barons kvartāls" rindās trāpīgākais bija Gulbis - viņam 20 punkti.

"Valmieras" klubs LBL bronzas medaļas ieguva trešo reizi komandas vēsturē - pirms tam tas izdevās 2003. un 2005.gadā. Visas godalgas iegūtas, galvenā trenera postenī atrodoties Varim Krūmiņam, kurš pirms šīs sezonas atkal stājās pie vienības stūres.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "Barons kvartāls" izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 59:54, otrajā spēlē rīdzinieki savā laukumā sagrāva pretiniekus ar 93:77, bet trešajā duelī savā laukumā pārāka ar 91:79 bija "Valmiera". Ceturtā spēle tika aizvadīta "Barons kvartāls" laukumā un tajā dramatiskā mačā pārāki ar rezultātu 88:85 izrādījās valmierieši, nodrošinot izšķirošo spēli.

Kā ziņots, pamatturnīrā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, trīs uzvaras izcīnot valmieriešiem.

Izslēgšanas turnīrā "Valmiera" sākotnēji ceturtdaļfinālā ar 2-1 pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus, bet "Barons kvartāls" ar 2-0 pārspēja "Jēkabpili". Savukārt pusfinālā "Valmiera" un "Barons kvartāls" divās spēlēs piekāpās attiecīgi "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām.

LBL finālsērijā starp čempionvienību "VEF Rīga" un "Ventspili" pirmās divas spēles notika vien sestdien un svētdien, un šajā sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir 1-1. Sērija aizkavējusies, jo rīdzinieki joprojām turpina dalību VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas turnīrā, turklāt pagaidām nav zināms, kad risināsies nākamie mači.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!