Foto: F64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē "Valmieras" komanda, kuru pirmoreiz vadīja galvenais treneris Zorans Kalpičs, svētdien ar rezultātu 82:51 (25:14, 20:8, 24:11, 13:18) uzbraukumā pārliecinoši pieveica Latvijas U-18 izlasi.

Rezultatīvākais valmieriešiem ar 19 gūtajiem punktiem bija Ingus Bankevics, bet U-18 izlasei ar 12 punktiem palīdzēja Edgars Štelmahers.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon - pagājušā gada novembra sākumā "Valmiera" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 93:51.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - deviņas uzvaras deviņās spēlēs. Valsts čempioni "VEF Rīga" tikmēr deviņās cīņās tikuši pie astoņiem panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 12 uzvarām 19 spēlēs atrodas "Valmieras" vienība, bet pa deviņiem panākumiem izcīnījušas "Liepājas Lauvu" un "Jelgavas" komandas.


"Latvijas Universitātes" basketbolisti 17 mačos izcīnījuši astoņus panākumus, biznesa augstskolas "Turība" kontā pašlaik ir septiņas uzvaras, bet četri panākumi ir "Jūrmala/Fēnikss" rēķinā.

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi deviņās līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!