Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē otrdien "Valmieras" komanda savā laukumā ar 85:57 (23:15, 11:17, 36:10, 15:16) pārliecinoši pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē otrdien "Valmieras" komanda savā laukumā ar 85:57 (23:15, 11:17, 36:10, 15:16) pārliecinoši pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Izšķirošo pārsvaru "Valmiera" ieguva trešajā ceturtdaļā, kad pirmajās piecās minūtes uzvarēja ar 17:4, bet otrajā piecminūtē bija pārāka ar 19:5.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 31 punktu un 12 atlēkušajām bumbām bija Ernests Kalve, bet 15 punktus guva Džejs Lukass. Savukārt LU rindās ar 15 punktiem izcēlās Harijs Rubenis.

Šī "Valmieras" komandai bija jau sestā uzvara pēc kārtas LBL turnīrā, bet LU piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas. Zīmīgi, ka arī iepriekšējo zaudējumu LU basketbolistiem sagādāja tieši "Valmiera", kas aizpagājušajā nedēļā izbraukumā bija pārāka ar 81:74.

Vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā pašlaik cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - sešas uzvaras sešās spēlēs. Valsts pašreizējie čempioni "VEF Rīga" tikmēr septiņās cīņās tikuši pie sešiem panākumiem, kopvērtējumā ieņemot otro vietu.

Stabilā kopvērtējuma trešajā vietā ar astoņām uzvarām desmit spēlēs atrodas "Valmieras" vienība, bet tai joprojām seko LU basketbolisti, kuriem četras uzvaras deviņos mačos.

"Jelgavas" kontā ir trīs uzvaras astoņās spēlēs, "Jūrmala/Fēnikss" un biznesa augstskola "Turība" ar trijiem panākumiem deviņās spēlēs ieņem sesto un septīto vietu, bet tām ar diviem panākumiem septiņās cīņās seko "Liepājas Lauvas".

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi piecās līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīga" un "Ventspils", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!