Foto: FIBA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/"ViA") trešdien Latvijas - Igaunijas basketbola līgā (LIBL) cieta zaudējumu mājas spēlē.

Valmierieši ar rezultātu 59:92 (17:19, 14:25, 14:27, 14:21) piekāpās Ojāra Siliņa un Mārča Vītola pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Mājinieku vienībā rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Jānis Kaufmanis, tikmēr 12 punktus pievienoja Viktors Iļjins.

Tallinas komandā ar 19 gūtajiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Rauno Nurgers, bet 12 punktus guva Martins Dorbeks. Vītols guva astoņus punktus, atdeva četras rezultatīvas piespēles un četras reizes pārtvēra pretinieku piespēles, bet Siliņš guva trīs punktus.

Pirms šīs spēles komandas bija tikušās četras reizes un visās uzvaru svinēja Tallinas klubs.

Turnīra tabulas līderpozīcijās nemainīgi ir "Ventspils", kas astoņās spēlēs svinējusi astoņas uzvaras. "VEF Rīga" ar bilanci 11-1 ieņem otro vietu, "Kalev"/"Cramo" ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu. "Ogre" ierindojas sestajā vietā ar sešām uzvarām desmit mačos, bet "Latvijas Universitāte" ar trīs panākumiem deviņos dueļos ir devītā. "Liepājai" divas uzvaras deviņās cīņās dod 12.pozīciju, bet valmierieši ar divām uzvarām 11 spēlēs ieņem 13.vietu 14 komandu konkurencē.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!