Foto: Publicitātes attēli

Negaidītu zaudējumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja "Valmieras" komanda, kas ar 76:82 (27:16, 16:22, 9:18, 24:26) izbraukumā zaudēja līgas debitantiem "Saldus" basketbolistiem.

Par spīti neveiksmīgai otrajai un trešajai ceturtdaļai, valmierieši minūti pirms mača beigām panāca viena punkta deficītu, tomēr atlikušās sekundes "Saldus" komanda uzvarēja ar 7:2 un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Tikmēr "Valmierai" šī bija otrā neveiksme pēc kārtas.

Mauris Miezis uzvarētāju labā guva 21 punktu, bet "Valmieras" rindās ar 19 punktiem izcēlās Ernests Kalve.

Jāizceļ, kā arī iepriekšējā tikšanās reizē "Saldus" basketbolisti uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 71:64.

Zaudējumu sestdien piedzīvoja arī citi tiešie kopvērtējuma trešās vietas tīkotāji "Jēkabpils", kas savā laukumā vien ar 78:80 (15:19, 22:23, 17:23, 24:15) piekāpās vicečempioniem "Ventspils" komandai.

Ceturtās ceturtdaļas gaitā viesi teju izsēja 15 punktu pārsvaru, kamēr mājiniekiem pēc varonīgas atspēlēšanas tā arī neizdevās kaut izlīdzināt rezultātu.

"Ventspils" komandai tā bija septītā uzvara pēc kārtas, bet jēkabpilieši pārtraukuši trīs panākumu sēriju.

Ronalds Zaķis viesu rindās izcēlās ar 27 punktiem, bet "Jēkabpils" labā 17 punktus guva amerikānis Trojs Bārnīss.

Citā saspringtā cīņā "Barons kvartāls" savā laukumā ar 69:71 (20:27, 14:13, 18:12, 17:19) zaudēja "Liepāja"/"Triobet" komandai, pārtraucot trīs panākumu sēriju. Uzvaru viesiem ar precīzu divpunktu metienu divas sekundes pirms cīņas beigām atnesa Roberts Freimanis.

Pa 16 punktiem liepājnieku labā guva amerikānis Pīdžejs Hils, Artis Ate un Arnolds Helmanis, bet Rīgas kluba rindās ar 12 punktiem atzīmējās Kārlis Apsītis un Salvis Mētra.

Jau vēstīts, ka piektdien Rīgas klubs sava galvenā trenera postenī Mārtiņu Gulbi nomainīja pret Teteri. Savukārt Gulbis turpmāk būs trenera asistents.

Citā sestdienas spēlē piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Jūrmala"/"Fēnikss", kas savā laukumā ar 88:60 (21:16, 17:11, 24:20, 26:13) uzvarēja pārliecinošo turnīra pastarīti "LMT Basketbola akadēmiju" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komandu.

Aigars Šķēle jūrmalnieku labā guva 14 punktus, bet viesu rindās ar desmit punktiem atzīmējās Jānis Ramšs.

Jūrmalas klubs lieliski turpina gūt panākumus 2014.gadā - astoņas uzvaras 11 aizvadītajos mačos. Savukārt "LMT Basketbola akadēmija" šajā LBL sezonā pie panākuma vēl nav tikusi.

Kā ziņots, jau septīto zaudējumu regulārajā čempionātā sestdien piedzīvoja "Jelgava", kas savā laukumā ar 75:97 (20:19, 14:20, 22:23, 19:35) zaudēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandai.

LU komanda tādējādi tika pie sava desmitā panākuma šosezon.

Mārtiņš Darģis uzvarētāju labā guva 22 punktus un iekrāja 11 atlēkušās bumbas, bet 20 punktus guva Artūrs Lūsis. Tikmēr "Jelgavas" rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem bija Artūrs Bricis.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 15 uzvarām 16 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar sešām uzvarām septiņās aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 18 uzvarām 27 cīņās seko "Jēkabpils" un "Valmiera".

Piektajā un sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet", kurām 27 mačos ir 17 panākumi, 14 uzvaras 28 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar desmit uzvarām 26 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar desmit panākumiem 28 cīņās ir "Saldus", bet "Jelgava" un biznesa augstskola "Turība" seko ar astoņām uzvarām 27 spēlēs.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 15 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!