"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" izbraukumā piektdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ar ceturto reizi šajā sezonā pārspēja "Liepājas" basketbolistus, kuriem trīsreiz šosezon bija zaudēts.

"Liepāja" savā laukumā piekāpās "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar rezultātu 69:73 (25:21, 19:22, 16:13, 9:17).

Mājinieku rindās ar 18 punktiem izcēlās Dāvis Geks, bet daudzpusīgs sniegums Renāram Birkānam, kuram divu atlēkušo bumbu pietrūka līdz "triple-double" – 16 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Zigmāra Raimo kontā.

Viesiem ar 18 punktiem finišēja Valters Vēveris, 12 punkti Edmundam Elksnim, pa 11 punktiem Valteram Liepiņam un Klāvam Dubultam, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet desmit punkti Kārlim Apsītim.

Labāk spēli sāka mājinieki, kuri valmieriešiem ne reizi pirmajā ceturtdaļā neļāva izvirzīties vadībā. Vadības grožus liepājnieki savās rokās atkal pārņēma trešās ceturtdaļas nogalē un bija vadībā gandrīz līdz mača beigām.

Divas minūtes un piecas sekundes pirms spēles beigām tomēr Vēveris ar trīspunktu metienu pēc ilgāka laika izvirzīja vadībā valmieriešus – 68:66. Panākt kaut vai izlīdzinājumu mājiniekiem nebija lemts, astoņas sekundes pirms mača beigām garām grozam trīspunktnieku raidot Gekam, bet par pārkāpumu ar diviem precīziem soda metieniem mājiniekus sodot Elksnim.

Latvijas komandu grupā līdere ar 16 uzvarām 18 spēlēs ir "VEF Rīga", "Ventspils" seko ar 11 panākumiem 16 mačos, bet trešo vietu ar šādu pašu bilanci ieņem "Ogre". "Liepājai" 16 dueļos astoņi panākumi, valmierieši 17 spēlēs izcīnījuši četras uzvaras, bet LU 19 mačos ir viena uzvara.

Mājinieku četru uzvaru sēriju pēdējā mačā pirms piektdienas spēles aprāva "Ogre", kas savā laukumā pieveica "Liepāju" ar 92:74. Pirms tam ar 87:80 tika pārspēta "Latvijas Universitāte" (LU), bet trīs mači tika vinnēti izbraukumā – ar 89:72 – Valmieras klubs, ar 83:77 – "VEF Rīga" un ar 86:65 – vēlreiz LU.

Savukārt "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda sestdien negaidīti pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju, mājās ar 87:81 atspēlējoties pret "Ventspili".

Liepājnieki kopš zaudējuma Valmieras klubam pagājušā gada februārī šosezon pretiniekus jau bija apspēlējuši trīsreiz – 88:86, 79:72 un 89:72.

Rezultatīvākais šosezon LIBL spēlēs liepājniekiem līdz šim bija bijis Dāvis Geks, kurš 15 spēlēs vidēji guvis 14,3 punktus. Valmieras kluba rindās Edmunds Elksnis 16 mačos finišējis ar vidēji 16,5 punktiem un 6,4 rezultatīvām piespēlēm mačā.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6. decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!