Foto: Publicitātes foto
Uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē ceturtdien izcīnīja ''Valmiera", kas izbraukumā ar rezultātu 81:76 (25:15, 14:15, 16:16, 26:30) pieveica "VEF Juniors" vienību.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Klāvs Ansons, 16 punktus guva Jānis Kaufmanis, bet Oskars Virsis izcēlās ar 15 punktiem.

Savukārt "VEF Juniors" komandā labāko sniegumu nodemonstrēja Mārtiņš Laksa, kurš šajā spēlē guva 21 punktu, bet 17 punkti Sanda Valtera kontā.

Jau no mača sākumā neliels pārsvars piederēja "Valmieras" komandai un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 25:15 valmieriešu labā. Otrajā ceturtdaļā "VEF Juniors" samazināja rezultātu līdz 30:31, tomēr "Valmiera" šajā brīdī neatslābinājās un otro ceturtdaļu uzvarēja ar rezultātu 39:30.

Komandām atgriežoties no pārtraukuma, valmierieši turpināja spēlēt ļoti aktīvi un līdz trešās trešdaļas beigām "VEF Juniors" komandai neatļāva samazināt rezultātu. Pēdējās ceturtdaļas beigās laukuma saimniekiem izdevās samazināt rezultātu līdz -2, taču ar to bija par maz, un "Valmiera" svinēja savu piekto panākumu turnīrā.

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma, kad "Valmiera" piedzīvoja zaudējumus četrās LBL pirmās divīzijas spēlēs pēc kārtas, pēdējās sešās cīņās komanda ir tikusi pie piecām uzvarām.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā pēc šīs spēles "VEF Juniors" komandai ir septiņas uzvaras 12 spēlēs, kas tai dod trešo vietu. Tikmēr "Valmiera" ar piecām uzvarām un pieciem zaudējumiem pakāpās uz ceturto vietu astoņu komandu konkurencē.

Kopvērtējuma līderi ar deviņām uzvarām 10 spēlēs ir BK "Ventspils", bet tai ar 10uzvarām 12 spēlēs seko BK "Liepājas Lauvas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!