Foto: Jānis Lārmanis
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" trešdien Rakverē cieta zaudējumu pēdējā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) sezonas pamatturnīra spēlē.

Valmieras klubs atzina Rakveres "Tarvas" pārākumu ar 83:102 (19:29, 18:32, 20:29, 26:12).

Valmieriešiem, kuri ne reizi mačā neizvirzījās vadībā, 19 punktus guva Haruns Zrno, 16 punktus, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm sakrāja Kristofers Karlsons, bet 11 punktus pievienoja Tervels Beks.

Mājiniekiem ar 30 punktiem izcēlās Volodimirs Ševčenko, bet 26 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Jans Razdevšeks.

Valmierieši ar sešiem panākumiem 30 spēlēs turnīra tabulā ieņēma 15.vietu, bet Rakveres basketbolisti ar bilanci 3-27 finišēja pēdējie.

Valmieras basketbolisti pēc negaidītās uzvaras pār "Ventspili" ar 98:86 pēdējā līgas mačā ar 88:94 piekāpās "Keila" vienībai.

"Tarvas" pēdējo uzvaru svinēja 3.februārī, kad savā laukumā ar 81:75 pieveica "Ogri". Pēc tam septiņās spēlēs pēc kārtas tika piedzīvoti zaudējumi.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē šosezon LIBL uzvaru pagarinājumā ar 87:79 izcīnīja valmierieši.

Jau piektdien ar trim mačiem sāksies izslēgšanas turnīra cīņas.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!