Foto: DELFI

Latvijas komanda "Valmiera" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izbraukumā ar rezultātu 76:84 (14:19, 17:24, 29:15, 16:26) piekāpās latvieša Armanda Šķēles pārstāvētajai Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Pēc pirmās ceturtdaļas "Valmierai" bija piecu punktu deficīts, bet puslaikā tas sasniedza jau 12 punktus. Tomēr Vara Krūmiņa trenētie basketbolisti prata panākt lūzumu un pēc trešā spēles nogriežņa jau atradās vadībā ar divu punktu pārsvaru.

Pēdējās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieki realizēja vairākus tālmetienus, kas ļāva noslēgt spēli savā labā.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās amerikānis Frenks Iledžars, bet "Valmieras" labā 25 punktus guva Jānis Kaufmanis.

Vēl valmieriešu rindās pa 15 punktiem guva Viktors Iļjins un Artjoms Butjankovs, kura kontā arī 11 atlēkušās bumbas.


"Valmiera" aizvadītajās piecās spēlēs tikusi pie diviem panākumiem, D grupas kopvērtējumā ieņemot trešo vietu, bet "Kalev"/"Cramo" uzvarējusi visus trīs aizvadītos mačus un atrodas apakšgrupas pirmajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā labās plaukstas pamatnes karpālā kaula lūzumu ar abrupciju - atšķēlumu guva viens no valmieriešu līderiem Pāvels Veselovs, kurš nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus.

Savukārt Šķēle pēc vasarā pārslimotā meningīta pirmdien aizvadīja pirmo treniņu šosezon, bet pagaidām vēl nav skaidrība, kad viņš varēs doties laukumā.

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī "Ventspils", "Jelgava", "Liepāja"/"Triobet" un "Barons kvartāls".

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!