Foto: F64
Latvijas klubi "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet" piektdien piedzīvoja neveiksmes Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs.

"Valmiera" ar 56:78 (14:10, 14:18, 12:26, 16:24) izbraukumā piekāpās Igaunijas vienībai Tallinas "Kalev".

Valmieriešiem ar 12 punktiem palīdzēja Raimonds Gabrāns, bet desmit punktus pievienoja Jānis Kaufmanis.

Līdz ar to "Valmieras" un "Kalev" komandām tagad ir pa divām uzvarām četrās spēlēs, kas dod trešo un ceturto vietu A apakšgrupā. Līderes ar diviem panākumiem trijos mačos ir Edgara Jeromanova pārstāvētā Zviedrijas komanda Norčēpingas "Dolphins" un Latvijas vienība "Jēkabpils".

Savukārt dramatisku neveiksmi cieta "Liepāja"/"Triobet", kas Lietuvā ar 80:81 (12:13, 24:21, 26:21, 18:26) zaudēja vietējam Panevēžas "Lietkabelis" klubam un turpina cīnīties bez uzvarām.

Otrajā puslaikā liepājnieki guva pirmos 12 punktus, iegūstot 14 punktu pārsvaru (48:34). Turpinājumā pretinieki Latvijas klubam lēnām tuvojās, bet vadību nespēja atgūt līdz pat pēdējam uzbrukumam, kad trīs sekundes pirms pamatlaika beigām tālmetienu realizēja Entonijs Benets, panākot 81:80. Šādi arī mačs noslēdzās.

Pirms šī mača abas komandas BBL turnīrā bija cietušas tikai neveiksmes. Līdz ar to liepājnieki tagad ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs atkrita uz B apakšgrupas pēdējo, septīto, vietu.

Vēl ceturtdien liepājnieki piedzīvoja iepriekšējo zaudējumu, ar 75:92 izbraukumā atzīstot Lietuvas komandas Ķēdaiņu "Ņevežis" pārākumu.

Bez uzvarām turnīrā tagad cīnās četras komandas, kuru vidū bez "Liepāja"/"Triobet" ir arī cita Latvijas vienība "Barons kvartāls", kuras kontā ir trīs neveiksmes.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!