Foto: Publicitātes foto

Latvijas čempione basketbolā "Valmiera"/ORDO "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē trešdien ar rezultātu 82:62 (18:16, 15:22, 18:7, 31:17) viesos uzvarēja Igaunijas vienību TTU, tiekot pie otrā panākuma. Savukārt "Liepāja"/"Triobet" BBL spēlē viesos pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss", kamēr "Ogre"/"Kumho Tyre" savas debijas sezonas otrajā spēlē pretinieku laukumā uzvarēja Rakveres "Tarvas" no Igaunijas.

"Liepāja"/"Triobet" svinēja uzvaru ar rezultātu 81:76 (23:24, 28:25, 12:15, 18:12). Tikmēr "Ogre"/"Kumho Tyre" Igaunijā uzvarēja ar rezultātu 101:79 (24:15, 30:18, 22:29, 25:17).

Latvijas čempione basketbolā "Valmiera"/ORDO trešdien ar rezultātu 82:62 (18:16, 15:22, 18:7, 31:17) viesos uzvarēja Igaunijas vienību TTU, kamēr "Jēkabpils" ar rezultātu 72:76 (21:17, 18:14, 18:25, 15:20) savā laukumā piekāpās Pasvāles "Pieno žvaigždes" no Lietuvas.

Jūrmalā notikušajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem bija Dāvis Rozītis, kurš guva 20 punktus, savāca septiņas atlēkušās bumbas un nopelnīja sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 18 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Latīfam Makmalanam, bet Artūrs Ausējs guva 17 punktus. Savukārt jūrmalniekiem rezultatīvākais bija Jēkabs Rozītis, kurš iemeta 21 punktu, bet 16 punkti Viktoram Iļjinam.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 71:71, bet viesi guva piecus bezatbildes punktus un nosargāja savu pārsvaru līdz finālsvilpei, svinot uzvaru ar rezultātu 81:76.

Savukārt Rakverē notikušajā mačā ogrēniešiem pa 16 punktiem iemeta Kristaps Pļavnieks un Gints Antrops, bet pa 15 punktiem guva Rihards Zebergs un Kārlis Apsītis. Igaunijas vienībā ar 26 punktiem atzīmējās Sīms Markuss Posts.

Ogres komanda šo spēli iesāka ar izrāvienu 8:0, savu pārsvaru nosargājot līdz mača beigām un svinot drošu uzvaru.

"Ogre"/"Kumho Tyre" pagājušajā nedēļā noslēdza līgumu ar Latvijas izlases uzbrucēju Kasparu Bērziņu, taču viņš šajā spēlē nepiedalījās.

Savukārt Tallinā notikušajā spēlē Valmieras komandas uzvaru ar 21 punktu kaldināja Mārtiņš Laksa, 16 punkti Laurim Blauam, bet 11 punkti un desmit bumbas zem groziem Ervīnam Jonātam. Savukārt pretiniekiem 22 punktus sameta Jonass Jervalainens.

Pirmajā ceturksnī neliels pārsvars bija valmieriešiem, tomēr TTU basketbolist mača otrajā nogrieznī izlīdzināja spēles gaitu un pirmo puslaiku uzvarēja ar rezultātu 38:33. Trešās ceturtdaļas vidū "Valmiera"/ORDO panāca pretiniekus (41:41), bet ceturksni noslēdza jau ar sešu punktu pārsvaru (51:45). Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs viesi iekrāja desmit punktu pārsvaru, vadību noturot līdz mača finālsvilpei un svinot uzvaru ar rezultātu 82:62.

Tikmēr Jēkabpilī notikušajā spēlē pa 13 punktiem iemeta Roberts Stumbris un Jurijs Aleksejevs, bet 14 bumbas zem groziem Andrejam Šeļakovam. Pretiniekiem rezultatīvākais bija Andrijs Agafonovs, kurš guva 19 punktus.

Mača pirmajā puslaikā daudz sekmīgāk uzbruka "Jēkabpils", kas pārtraukumā devās ar rezultātu 39:31 savā labā. Otrā puslaika sākumā Lietuvas komanda mēģināja pārspēt jēkabpiliešus, divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām izvirzoties vadībā ar rezultātu 52:50. Turpinājumā nevienai no komandām neizdevās iegūt ievērojamu vadību, bet pamatlaika pēdējā minūtē rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 69:69. Tiesa, mača nogalē aukstasinīgāki bija viesi, kuri svinēja uzvaru ar rezultātu 76:72.

Otrdien divu Igaunijas klubu A apakšgrupas savstarpējā spēlē Raplas "Avis" ar rezultātu 85:67 (27:20, 24:18, 21:9, 13:20) pārspēja Pērnavas "Sadam".

No Latvijas komandām "Valmiera"/ORDO sezonu iesākusi ar divām uzvarām divās spēlēs, bet "Barons kvartāls" uzvarējis savā līdz šim vienīgajā mačā. "Liepāja"/"Triobet", "Jēkabpils" un "Ogre"/"Kumho Tyre" tikušas pie viena panākuma divos mačos, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" sezonu sākusi ar vienu zaudējumu.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās. Bez "Ogres"/"Kumho Tyre" komandas sacensībās debitēs arī Baltkrievijas klubs Mogiļevas "Borisfen", kas visas savas spēles aizvadīs izbraukumā.

A apakšgrupā spēlē Igaunijas komandas Raplas "Avis" un Pērnavas "Sadam", Latvijas vienības "Barons kvartāls", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet", kā arī Lietuvas vienība Ķēdaiņu "Ņevežis" un Atirau "Barsi" no Kazahstānas, kas arī spēlēs tikai izbraukumā.

Savukārt B grupā cīnās Rakveres "Tarvas" un TTU no Igaunijas, Latvijas klubi "Ogre"/"Kumho Tyre", "Jēkabpils" un "Valmiera"/ORDO, Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes" un Mogiļevas "Borisfen".

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kur tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas plāno startēt Eirokausos - "Šiauliai" (Lietuva), "Tartu" (Igaunija), "Ventspils" (Latvija), Prieņu-Birštonas "Vytautas" (Lietuva), Panevēžas "Lietkabelis" (Lietuva), Utenas "Juventus" (Lietuva), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija) un Tallinas TLU/"Kalev" (Igaunija).

Tiesa, astoņas izliktās dalībniece BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Komandas, kas iekļūs BBL pirmajā astoņniekā, garantēs sev vietu nākamās sezonas turnīrā.

Arī iepriekšējā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kas bija sadalītas divās grupās. Par sacensību čempioni jau trešo gadu pēc kārtas kļuva "Šiauliai", kas divu spēļu summā pieveica Tartu TU/"Rock".

Lietuvas komandas turnīrā triumfējušas 11 no 12 norises reizēm, bet 2013. gadā to iespēja arī Latvijas vienība "Ventspils".

Kopš 2012. gada turnīrā vairs nespēlē abas vadošās Lietuvas vienības Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", turklāt to vairs nedara arī Latvijas klubs "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!