Foto: F64
12 punktus Spānijas basketbola čempionāta pirmās kārtas spēlē svētdien guva latvietis Kristaps Valters, palīdzot Malagas "Unicaja" komandai ar rezultātu 85:68 (18:17, 12:16, 27:16, 28:9) savā laukumā pārspēt "Gran Canaria" vienību.

Valters spēlēja 16 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo izpildīto divpunktu metienu, divus no četriem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem.

Tāpat viņa kontā bija divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un trīs noteikumu pārkāpumi. Valters cīņu noslēdza ar 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Vēl vienā mačā zaudējumu piedzīvoja Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao "Bizkaia Basket" komanda, kas izbraukumā ar 77:81 (18:23, 21:20, 23:13, 15:25) sīvā cīņā piekāpās Alikantes "Lucentum" vienībai.

Blūms spēlēja desmit minūtes un 22 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem tālmetieniem, bet grozam garām raidīja divus soda metienus. Blūms šajā laikā pamanījās savākt piecas piezīmes, maču noslēdzot ar -3 efektivitātes punktiem.

Vēlāk svētdien pirmās kārtas spēli aizvadīs arī Riharda Kuksika pārstāvētā "Valencia Basket" komanda, kas tiksies ar Madrides "Asefa Estudiantes" vienību.

Kā ziņots, Blūms pagājušajā sezonā palīdzēja "Bizkaia Basket" komandai negaidīti aizkļūt līdz Spānijas čempionāta finālam. Valters aizvadītajā sezonā pārstāvēja citu Spānijas komandu "Fuenlabrada", bet Kuksikam "Valencia" ir pirmā profesionālā komanda pēc Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta Arizonas štata universitātes beigšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!