Foto: Reuters/Scanpix
13 punktus Spānijas basketbola čempionāta spēlē svētdien guva latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, tomēr viņa pārstāvētā "Fuenlabrada" vienība ar rezultātu 75:76 (23:19, 8:20, 12:16, 32:21) izbraukumā piekāpās Madrides "Real" komandai.

Valters laukumā pavadīja 22 minūtes un 13 sekundes, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no septiņiem trīspunktu metieniem un precīzi meta visus četrus soda metienus.

Tāpat latvietis izpildīja divas rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus, nopelnīja trīs personiskās piezīmes un pieļāva divas kļūdas, maču noslēdzot ar 11 efektivitātes punktiem.

Tikmēr citā spēlē sešus punktus guva cits latvietis Jānis Blūms, palīdzot viņa pārstāvētajai Bilbao "Bizkaia Basket" komandai ar 91:77 (25:20, 23:19, 19:22, 24:16) uzvarēt Seviljas "Cajasol" komandu.

Blūms spēlēja 25 minūtes, realizējot divus no pieciem trīspunktu metieniem. Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, izprovocēja pretinieku uz diviem noteikumu pārkāpumiem, bet pats nopelnīja četras personiskās piezīmes un spēli noslēdza ar četriem efektivitātes punktiem.

Kopvērtējumā pēc šī mača "Bizkaia Basket" ar desmit uzvarām 17 spēlēs pakāpās uz piekto pozīciju, bet "Fuenlabrada" komanda ar deviņām uzvarām 17 spēlēs atrodas ir devītajā pozīcijā..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!