Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Valters trešdien guva 14 punktus Eiropas kausa spēlē, kurā viņa pārstāvētā komanda Ankaras "Kolejliler" no Turcijas ar rezultātu 81:75 (16:16, 19:20, 23:18, 23:21) savā laukumā pārspēja Melnkalnes komandu Podgoricas "Budučnost Voli".

Valters laukumā pavadīja 31 minūti un 56 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Šajā laikā viņš realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī abus soda metienus.Spēlētājs mačā izcēlās arī ar piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm, kas deva 19 efektivitātes koeficienta punktus un otrā vērtīgākā spēlētāja titulu.

Par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Valtera komandas biedrs Vladimirs Golubovičs no Melnkalnes, kurš pret savas valsts klubu guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Vēl vienā F grupas spēlē zaudējumu piedzīvoja Latvijas basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā komanda Južnijas "Himik", ko trenē Kārlis Muižnieks. Ukrainas vienība ar rezultātu 66:86 (20:21, 16:16, 16:19, 14:30) izbraukumā pārliecinoši piekāpās Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod".

Līdz pat ceturtajai ceturtdaļai abas komandas spēli aizvadīja ļoti sīvi, taču pēdējā ceturksnī "Ņižņij Novgorod" Freimaņa un Muižnieka pārstāvētās komandas grozā sameta 30 punktus, kas gala rezultātu veicināja graujošu.

Freimanis laukumā pavadīja 15 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus. Spēlētājs realizēja vienu no pieciem trīspunktu metieniem, bet nespēja būt precīzs vienīgajā izpildītajā divpunktu metienā. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pārtvēra divas pretinieku piespēles, cīņu noslēdzot ar -5 efektivitātes koeficienta punktiem.

Līdz ar to F līdere ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir "Ņižņij Novgorod" komanda, bet "Himik" ar četriem panākumiem pagaidām saglabāja otro vietu. "Kolejliler" ar trim panākumiem pakāpās uz ceturto vietu, saglabājot izredzes sasniegt otro posmu.

Tikmēr trešo zaudējumu piedzīvoja Daira Bertāna pārstāvētā spāņu "Bilbao Basket" komanda, kas ar rezultātu 91:93 (18:14, 20:23, 22:23, 20:20, 11:13) pagarinājumā zaudēja "Sassari Dinamo" komandai no Itālijas.

Bertāns šajā mačā nospēlēja 23 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot divus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem, kā arī raidot garām abus soda metienus. Bertāns arī izcīnīja divas atlekušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu un reizi kļūdījās.

B grupā Bilbao komanda ar četrām uzvarām un trim zaudējumiem ir trešajā vietā.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja arī Gundara Vētras trenētā Sanktpēterburgas "Spartak" komanda no Krievijas, kas ar 69:76 (11:22, 16:17, 24:12, 18:25) izbraukumā piekāpās Grieķijas klubam Atēnu "Panionios".

"Spartak" labā ar 26 punktiem izcēlās Stīvens Bērts.

Šis bija Krievijas kluba piektais zaudējums septiņās spēlēs, kas H grupas kopvērtējumā šobrīd dod piekto vietu.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!