Foto: F64

Pieredzes bagātais basketbola treneris Varis Krūmiņš 2020. gada 29. decembra Kandavas novada domes sēdē tika apstiprināts par jauno Kandavas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) direktoru, ziņots domes mājaslapā.

2020. gada 26.novembrī ar domes sēdes lēmumu tika izveidota Kandavas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amata kandidātu izvērtēšanas komisija, kas izsludināja konkursu uz vakanto "Kandavas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatu" ar pieteikšanās termiņu līdz 2020. gada 15. decembrim.

Konkursam uz vakanto amatu pieteicās divi pretendenti. Amata pretendents Varis Krūmiņš ieguva 35,3 punktus no 38 maksimāli iespējamajiem.

Varis Krūmiņš dzimis 1961. gadā Naukšēnos. Mācījies Naukšēnu vidusskolā, Valmieras 4. vidusskolā un Rīgas 4. vidusskolā. Absolvējis Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtu un Augstākās sporta meistarības skolu.

Bijis basketbolists, treneris un politiķis, 12. Saeimas deputāts, pārstāvot Latvijas Reģionu apvienību, un pildot deputāta pienākumus strādājis Izglītības, Kultūras un zinātnes komisijā, kā arī Sporta apakškomisijā.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Krūmiņš sākotnēji trenējis bērnus, no 1983. gada līdz 1997. gadam bija Valmieras bērnu un jaunatnes sporta skolas treneris. Pēc tam ir bijis daudzu Latvijas basketbola klubu galvenais treneris, tomēr visilgāko laiku darbojies un panākumus guvis Valmieras un Jelgavas Bērnu un Jaunatnes sporta skolās un basketbola klubos.

Profesionālos basketbola klubos bijis galvenais treneris Latvijā, Igaunijā, Kazahstānā. Tāpat Krūmiņš ir bijis dažādu Latvijas jaunatnes izlašu treneris. 2007. gadā bija Latvijas jauniešu U-18 izlases treneris, kad tā izcīnīja pirmo Eiropas čempionāta medaļu Latvijas vīriešu basketbolā pēc neatkarības atjaunošanas (bronzu), kā arī vadījis jaunatnes izlases deviņos Eiropas čempionātos. Krūmiņš organizējis starptautiskus turnīrus, bijis sacensību galvenais tiesnesis dažādos turnīros.

Vari Krūmiņu Kandavas novada BJSS direktora amatam rekomendēja arī "Latvijas Basketbola savienības" (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Savā redzējumā par Kandavas novada BJSS attīstību Krūmiņš norādīja, ka jāturpina abu esošo profesionālās ievirzes sporta veidu attīstība un jākomplektē arī meiteņu grupas, kā arī jāattīsta vispārējās fiziskās sagatavotības grupas, lai bērnus pievērstu sportam jau no mazotnes. Krūmiņš uzskata, ka kvalitatīvam darbam un rezultātu sasniegšanai ir jābūt labai infrastruktūrai un tās ilgtspējīgai attīstībai. Sporta bāzei jābūt teicami uzturētai.

Šobrīd sporta hallei nepieciešama mūsdienīga trenažieru zāle ar mūsdienīgiem trenažieriem un vingrošanas ierīcēm. Tāpat jāstiprina saikne starp sporta skolu un vispārizglītojošajām skolām. Svarīga ir savstarpējā komunikācija ar audzēkņiem, treneriem, vecākiem, atbalsta personālu un citu skolu pedagogiem. Jaunais sporta skolas direktors ir mērķtiecīgs un atbildīgs, kas savu ikdienas dzīvi vadīs Kandavā, bet brīvajās nedēļas nogalēs dosies uz savu dzīvesvietu Ozolniekos pie ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!