Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristapa Porziņģa šajā vasarā ieguldīto darbu varēs redzēt laukumā gaidāmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā, piektdien Vašingtonas "Wizards" mediju dienā uzsvēra latviešu basketbolists.

"Wizards" sākusi gatavošanos 2022./2023.gada sezonai un nākamajā nedēļā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar iepriekšējās sezonas čempioni Goldensteitas "Warriors".

"Ierodoties komandā, uzreiz jutos ļoti komfortabli, iespējams, tāpēc ka ar šo vienību pavadīju kopā iepriekšējās sezonas otro pusi. Novērtēju arī to, ka treneris šovasar viesojās pie manis Latvijā, pārrunājot svarīgas lietas. Noteikti esam spēruši soļus pareizajā virzienā," stāstīja Porziņģis.

Latvijas basketbolists solīja, ka darīs visu nepieciešamo komandas labā, lai izcīnītu uzvaras.

"Nevaru sagaidīt jauno sezonu, lai varētu attaisnot uz manis liktās cerības. Neviens no mums negaida neko lielu, tāpēc domāju, ka esam labā pozīcijā, lai pierādītu tiem, kas kļūdās un tiem, kas mums uzticas," atzina liepājnieks.

Pēc sezonas Porziņģim ar komandas galveno treneri Vesu Anseldu junioru un pārējiem treneru korpusa darbiniekiem bija sarunas par to, ko viņam vajadzētu darīt vasarā, lai basketbolists progresētu un sekmētu vienības panākumus.

"Līdzko sezona beidzās, ar savu komandu izveidojām plānu, kurā bija iekļautas dažādas nianses. Tāpat man bija lieliska iespēja spēlēt kopā ar izlasi un iegūt spēļu ritmu. Bija gara un interesanta vasara, un tās rezultātus varēs redzēt laukumā. Fiziski jūtos lieliski. Esmu daudz strādājis ar savu ķermeni un daudz sagaidu no sevis. Svarīgi būs arī iztikt bez traumām. Tie gan ir tikai vārdi, jo visu vajadzēs pierādīt laukumā," uzsvēra Porziņģis.

Latvijas basketbolists arī stāstīja, cik svarīgi būs iegūt sinerģiju laukumā ar pārējiem "Wizards" spēlētājiem, tajā skaitā Bredliju Bīlu.

"Mans darbs ir atvieglot Bredlijam dzīvi. Tajā pat laikā, ja Breds piesaista daudz uzmanības laukumā, tad man ir iespējas atbrīvoties. Svarīgi ir saprast, kā viens otram varam palīdzēt un ātri atrast kopējo ķīmiju," pauda Porziņģis.

"Wizards" aizvadīs kopumā četras pārbaudes spēles, tiekoties arī ar Šarlotas "Hornets" un Porziņģa savulaik pārstāvēto Ņujorkas "Knicks". Regulārā turnīra pirmā spēle ieplānota 19.oktobrī viesos pret Indiānas "Pacers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!