Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars svētdien guva 13 punktus "Nike International Junior Tournament" jeb jauniešu Eirolīgas finālturnīra izšķirošajā mačā, bet viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris" ar rezultātu 65:76 (16:12, 18:20, 9:21, 22:23) piekāpās Horvātijas vienībai "KK Zagreb".

Izšķirošajā mačā Vecvagars spēlēja 28 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no astoņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latvietis izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, cīņu noslēdzot ar desmit efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija trešais augstākais rezultāts viņa komandā.

Tikmēr uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Dario Saričs.

Jaunatnes Eirolīgas turnīrā piedalījās astoņas komandas no Eiropas un Āzijas, kuras sacensībās iekļuva caur kvalifikācijas turnīriem.

"Žalgiris" komanda spēlēja B grupā kopā ar Serbijas komandu Belgrada "Crvena Zvezda", Ķīnas junioru izlasi un Barselonas "Regal" vienību no Spānijas.

Sākotnēji "Žalgiris" komanda ar 73:46 uzvarēja ķīniešus, pēc tam ar 74:65 pieveica "Crvena Zvezda", bet ar 77:50 pieveica "Regal", iekļūstot finālā.

Turnīra noslēgumā "Žagiris" ar trijiem panākumiem izcīnīja apakšgrupas pirmo vietu, tādējādi iekļūstot sacensību finālā.

Tikmēr "KK Zagreb" savā grupā izcīnīja uzvaras pret Serbijas komandu Belgradas FMP, Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Ulker" un INSEP basketbolistiem no Francijas.

Eirolīgas finālturnīrā piedalās 1993.gadā un vēlāk dzimuši basketbolisti, taču Ķīnas junioru izlase bija izņēmums, jo tajā spēlēja četri 1992.gadā dzimuši spēlētāji, kuri ir arī izlases kandidāti uz 2011.gada FIBA U-19 pasaules čempionātu, kas notiks Latvijā.

Kā ziņots, "Žalgiris" komanda janvāra sākumā ieņēma trešo vietu Eirolīgas kvalifikācijas posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!