Foto: F64

Latvijas basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā "Basquet Girona" sestdien izcīnīja uzvaru Spānijas pēc spēka otrajā līgas "Leb Oro" pusfinālā cīņā par iekļūšanu Spānijas augstākajā līgā (ACB).

"Basquet Girona" ar rezultātu 77:68 (26:11, 27:20, 8:17, 16:20) pārspēja Leidas "Forca".

Vecvagars laukumā bija 18 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš tika arī pie vienas pārtvertas bumbas, divām personīgajām piezīmēm, trīs izprovocētiem sodiem.

Uzvarētāju rindās Maksimo Fjelerups guva 11 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt Roberta Blumberga "Palencia" pusfinālā ar rezultātu 62:89 (11:19, 13:17, 19:33, 19:20) piekāpās Madrides "Movistar Estudiantes".

Blumbergs laukumā bija 21 minūti un sešas sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no trīs divu punktu metieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izprovocēja vienu pretinieku piezīmi, sakrāja +/- rādītāju -21 un efektivitātes koeficientu divi.

Jau vietu nākamsezon ACB līgā nodrošinājusi "Granada Coviran", kas izcīnīja pirmo vietu Spānijas otrajā līgā. Rīt duelī starp "Basquet Girona" un "Movistar Estudiantes" tiks noskaidrota vēl viena komanda, kas nākamsezon spēlēs Spānijas augstākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!