Foto: LETA

Latviešu basketbolists Kaspars Vecvagars piektdien guva astoņus punktus, palīdzot Kauņas "Žalgiris" komandai izcīnīt uzvaru Lietuvas čempionāta pusfināla sērijas otrajā spēlē, viesos ar 88:73 (22:23, 21:14, 19:24, 26:12) uzveicot Utenas "Juventus".

Vecvagars šajā spēlē laukumā bija 15 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā iemeta visus savus trīs divpunktu metienus un abus soda metienus, bet netrāpīja nevienu no trim tālmetieniem.

Tāpat viņam viena atlēkusī bumba, trīs piespēles un četras piezīmes.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Pauļus Jankūns, bet pa 13 punktiem iemeta Lukass Lekavičs un Martīns Počus.

Pusfināla pirmajā mačā ar 91:76 uzvarēja "Žalgiris", bet Vecvagars šim duelim netika pieteikts. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām "Žalgiris" ir vadībā ar 2-0.

Pirmdien Kauņā notiks sērijas trešā spēle.

Ar 32 uzvarām 36 spēlēs "Žalgiris" uzvarēja regulārajā turnīrā, bet "Juventus" ar 18 panākumiem bija sestā.

Ceturtdaļfinālā Kauņas klubs ar 3-0 uzveica Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet "Juventus" ar 3-2 pārspēja Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Kā zināms, iepriekšējās divas sezonas saspēles vadītājs Vecvagars gandrīz pilnībā izlaida smagas ceļgala traumas dēļ, laukumā atgriežoties pagājušajā vasarā, kad iekļuva Latvijas valstsvienības sastāvā dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pērn vienība ar latvieti pagarināja līgumu pēc sistēmas 1+1.

Septiņpadsmitkārtējā Lietuvas čempione "Žalgiris" šosezon startēja arī ULEB Eirolīgā, kur nevarēja pārvarēt turnīra otro posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!