Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēs februārī joprojām cer ieraudzīt kādu no ULEB Eirolīgā spēlējošajiem latviešu basketbolistiem.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā pēc pirmajām divām kārtām Turcijas izlasei ir 2 uzvaras. Latvijas un Ukrainas komandām pa uzvarai un zaudējumam, Zviedrijas izlase piedzīvojusi divus zaudējumus. Februārī risināsies nākamās divas kvalifikācijas spēles, un Latvijas izlase savā laukumā 23. un 26. februārī spēkosies ar Ukrainas un Turcijas valstsvienībām.

"Pirmās spēles parādīja komandas jaunā modeļa trumpjus un vājās vietas. Šī informācija palīdzēs sagatavoties mačiem ar spēcīgajām Ukrainas un Turcijas izlasēm, kas būs ļoti svarīgi. Spēlētājus februāra cīņām var reģistrēt līdz 5. februārim. Protams, ceru, ka varēs palīdzēt arī vismaz kāds no Eirolīgas klubu spēlētājiem un robus sastāvā neiecirtīs veselības problēmas. Taču, neatkarīgi no sastāva, cīnīsimies, lai izmantotu sava laukuma priekšrocības un uzvarētu abās spēlēs," portālā "basket.lv" citēts Vecvegars.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un Eiropas Basketbola līgu savienību (ULEB) ķīviņa dēļ pirmajās Latvijas izlases divās spēlēs kvalifikācijas turnīrā nevarēja piedalīties Eirolīgā spēlējošie Jānis Timma, Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks, tāpat jau iepriekš bija skaidrs, ka valstsvienībai nevarēs palīdzēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) esošie latvieši Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

Bez saviem līderiem Latvijas valstsvienība novembrī pirmajā spēlē Bursā ar 73:85 zaudēja Turcijas vienībai, bet otrajā mačā "Arēnā Rīga" ar 82:73 pieveica Zviedrijas komandu. Latvijas komandas līderu lomas šajās spēlēs uzņēmās Žanis Peiners (vidēji spēlē 21,5 punkti, 5,5 rezultatīvās piespēles un 5 atlēkušās bumbas), Anžejs Pasečņiks (15,5 punkti un 5 atlēkušās), Jānis Blūms (11,5) un Aigars Šķēle (10 punkti un 5,5 rezultatīvās piespēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!