Foto: F64

Basketbola klubs "VEF Rīga" ceturtdien uzvarēja piektajā "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālspēlē, ļoti aizraujošā mačā kļūstot par Latvijas čempioniem.

VEF komanda, kas vēl divas minūtes līdz spēles beigām bija zaudētājos ar septiņu punktu deficītu, mājās pieveica basketbola klubu "Ventspils" ar rezultātu 93:92 (25:18, 15:32, 27:18, 26:24). Rīdzinieki sērijā uzvarēja ar rezultātu 4-1.

Galvaspilsētas klubs tādējādi ticis pie devītā LBL čempionu titula. Rekords joprojām pieder "Ventspils" komandai, kas desmit reizes triumfējusi Latvijas čempionātā.

Pēc līdzvērtīga spēles ievada pirmie vadību sagrāba laukuma saimnieki. Anrijs Miška ar diviem groziem pēc kārtas panāca VEF komandai sešu punktu pārsvaru, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 25:18.

"Ventspils" otrajā ceturtdaļā sagādāja negaidītu pavērsienu. Divi tālmetieni Artūra Ausēja izpildījumā un precīzas Gunta Sīpoliņa darbības veicināja 16:2 izrāvienu, kas turklāt pēc tam vēl tikai ieilga. Puslaiku ar precīzu metienu noslēdza Lerijs Tomass, panākot rezultātu 40:50. Šo brīdi gan no laukuma malas neredzēja VEF treneris Jānis Gailītis, kurš komandu pameta pirms puslaika beigām.

Milzu spiediens aizsardzībā ļāva "VEF Rīga" vienībai otrajā puslaikā mainīt spēles ritējumu. Rons Karijs pēc pārtvertas bumbas izlīdzināja rezultātu (59:59), bet Aleksandrs Madsens komandai atguva vadību jau pēc septītās ventspilnieku kļūdas šajā ceturtdaļā. Sīpoliņš un Ausējs ar precīziem metieniem ceturtdaļas izskaņā gan atjaunoja pārsvaru viesiem.

Noslēdzošā ceturtdaļa bija negaidītiem notikumiem un trim nesportiskiem pārkāpumiem bagāta. Divi rezultatīvi Tomasa caurgājieni un Kristapa Medisa precīzs metiens nodrošināja ventspilniekiem vadību 83:90. Taču uz to ar diviem tālmetieniem un vienu divpunktu metienu atbildēja Kristers Zoriks (93:91).

Mača izskaņā Artūrs Ausējs ar trāpītu soda metienu samazināja deficītu. Tiesneši piešķīra Vitālijam Zotovam tehnisko piezīmi par tēlošanu. Taču Tomass un Deniss Krestiņins neveiksmīgi noslēdza divus uzbrukumus, ar kuriem "Ventspils" varēja izraut sesto sērijas spēli.

Par LBL izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Zoriks, kurš piektajā finālspēlē sakrāja 20 punktus un desmit rezultatīvas piespēles. Viņam ar 17 punktiem piebalsoja Madsens. Savukārt pretinieku rindās 18 punktus guva Tomass, ar 17 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Ausējs, bet Sīpoliņš sakrāja 16 punktus.

VEF komandai tas bija trešais triumfs šosezon. Latvijas basketbola Užavas kausa finālspēlē VEF arī pieveica "Ventspils" basketbolistus, bet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) finālčetrinieka zelta mačā pārspēja "Viimsi" vienību.

Pie LBL bronzas šogad tika "Ogre", kas ar rezultātu 3-0 pārspēja "Latvijas Universitāte" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!