Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"VEF Juniors" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē savā laukumā otrdien ar 91:81 (22:25, 21:18, 25:24, 23:14) pieveica "Liepājas Lauvas", otrreiz šosezon pārspējot Liepājas komandu.

Spēles sākums labāk padevās liepājniekiem, kuri izvirzījās vadībā ar 10:0, un tikai septītajā minūtē Dairis Bertāns guva pirmos divus punktus "VEF Juniors" labā, taču pirmā ceturtdaļa beidzās vien ar triju punktu pārsvaru "Liepājas Lauvu" labā – 25:22.

Otrajā ceturtdaļā spēle jau ritēja punkts punktā, un pirmais puslaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu – 43:43. Arī pēc trešās ceturtdaļas spēles uzvarētāju liktenis vēl nebija skaidrs, taču pirmoreiz vadībā bija izvirzījušies "VEF Juniors", gan tikai viena punkta pārsvaru – 68:67.

Pēdējā ceturtdaļā "juniori" punktu pa punktam pamazām atrāvās no liepājniekiem, un pabeidza spēli ar 10 punktu pārsvaru – 91:81.

Rezultatīvākie spēlētāji "VEF Juniors" rindās bija Ivans Neļubovs (19 punkti) un Božans Bakičs (17 punkti), "Liepājas Lauvu" labā 21 punktu guva Jevgeņijs Kosuškins, 19 punktus – Raimonds Vaikulis.
Pirmajā abu komandu tikšanās reizē

Arī pirmajā abu komandu tikšanās reizē Liepājā uzvarēja "VEF Juniors" – 79:68.

"Liepājas Lauvām" šis bija trešais zaudējums 13 spēlēs, un viņi saglabā otro vietu LBL kopvērtējumā, bet "VEF Juniors" svinēja astoto uzvaru, un viņi ir trešie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!