Basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien pārliecinoši uzvarēja "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē, duelī līdz četrām uzvarām panākot vadību 3-1.

"Vefiņš" viesos triumfēja ar rezultātu 98:74 (26:18, 20:24, 32:13, 20:19).

Atšķirībā no citām finālsērijas spēlēm, VEF komanda maču iesāka ļoti labi, ar punktiem soda laukumā ātri vien panākot vadību 8:1. "Ventspils" basketbolisti gan pārvarēja sākotnējo deficītu, cīņu turpinot rezultatīvi un līdzvērtīgi.

Otrās ceturtdaļas sākumā lietuviešu Aurima Majauska un Denisa Krestiņina centieni groza tuvumā ļāva ventspilniekiem rezultāta starpību samazināt (26:24). Savukārt Kristaps Ķilps ar soda metienu pēc nesportiska pārkāpuma un precīzu trīspunktnieku jau izvirzīja vadībā mājiniekus – rezultāts 28:32. Ceturtdaļu ar četriem punktiem pēc kārtas gan noslēdza Rons Karijs, atgūstot vadību rīdziniekiem (46:42).

Panākumu VEF vienība izkārtoja otrā puslaika ievadā. Kristers Zoriks neilgā laika sprīdī trāpīja divus tālmetienus, izveidoja "gaisiņu" ar Aleksandru Madsenu, bet tad ar divpunktu metienu jau panāca 16 punktu pārsvaru (60:44). Kurzemnieki deficītu vēl sadeldēja līdz 12 punktiem, bet Anrija Miškas "slam dunk" ceturtdaļas izskaņā jau nodrošināja +23 un padarīja ceturto ceturtdaļu par formalitāti.

Uzvarētāju labā 16 punktus sakrāja Aleksandrs Madsens, bet pa 12 punktiem guva Māris Gulbis un Zoriks, kurš arī atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Mājinieku labā 13 punkti Krestiņinam, bet desmit punkti Majauska kontā. Ierindā pēc savainojuma sērijas trešajā spēlē bija arī Linards Jaunzems, kurš gan spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja tikai 12 minūtes.

Sērijas piektā spēle norisināsies ceturtdien, pulksten 17.40, "VEF Rīga" komandai ventspilniekus uzņemot "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā.

Ziņots, ka LBL bronzas medaļas ieguva basketbola klubs "Ogre", kas ar 3-0 pieveica "Latvijas Universitāte" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!