Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" otrdien cieta zaudējumu savā otrajā pārbaudes spēlē.

Rīgas vienība ar rezultātu 56:79 (14:14, 12:29, 15:15, 15:21) piekāpās Ukrainas klubam "Kyiv-Basket", kuru vada Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas čempiones sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija horvātu spēka uzbrucējs Kristijans Krajina, kurš vienībā ir uz pārbaudes laiku, bet 12 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Robertam Freimanim.

Savukārt uzvarētāju labā 19 punkti Ukrainas izlases basketbolistam Maksimam Pustozvonovam, bet Pavlo Krutovs guva 17 punktus, vēstīts Kijevas kluba mājaslapā.

Kijevas klubs ieradies Rīgā, lai no 31. augusta līdz 10. septembrim aizvadītu treniņnometni, kā arī izmēģinātu savus spēkus piecās pārbaudes spēlēs pret "VEF Rīga", Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Avis Utilitas Rapla" un Pasvales "Pieno Žvaigždes" komandām.

"VEF Rīga" nākamsezon nestartēs Vienotajā līgā, tomēr nolēmusi atgriezties eirokausos, sacenšoties FIBA Čempionu līgā.

Šīs līgas kvalifikācijas turnīram pieteikta arī Kijevas komanda, kura pirmajā kārtā tiksies ar Austrijas bundeslīgas čempionvienību Kapfenbergas "Bulls". Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, bet otrajā, pēdējā kvalifikācijas kārtā pāra uzvarētāju sagaida Spānijas augstākās līgas (ACB) klubs "San Pablo Burgos".

No otrās kvalifikācijas turnīra kārtas dalību sāks arī basketbola klubs "Ventspils". Kurzemniekus sagaida tikšanās ar Ungārijas čempionvienības "Falco" un Rumānijas pagājušās sezonas labākās komandas "Oradea" pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!