Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" piektdien piekāpās arī otrajā Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas "play-in" kārtas spēlē, sērijā ar 0-2 piekāpjoties "JDA Dijon" komandai no Francijas.

VEF vienība "Arēnā Rīga" aizvadītajā spēlē zaudēja ar rezultātu 79:83 (20:28, 17:16, 19:20, 23:19).

Sērija ritēja līdz divām uzvarām, un tās pirmajā spēlē 4. janvārī Dižonas klubs uzvarēja ar rezultātu 84:77. Francijas klubs tādējādi iekļuvis "Top 16" kārtā, kuru pagājušogad savā Čempionu līgas debijas sezonā sasniedza arī "VEF Rīga".

Spēles ievads aizritēja pavisam citādāk nekā Francijā, kur VEF aizvadīja lielisku pirmo puslaiku. Viesi izdarīja milzīgu spiedienu uz rīdzinieku aizsargiem, Kristeram Zorikam un Džeilenam Railijam ātri vien pieļaujot pa divām kļūdām, kuras JDA pārvērta astoņos vieglos punktos – rezultāts 5:15. Ļoti veiksmīgi spēlē gan iesaistījās Māris Gulbis, kurš duetā ar Railiju "iekustināja" komandas uzbrukumu. Tomēr pēc desmit minūtēm JDA bija vadībā ar 20:28.

VEF otrajā ceturtdaļā pāris reizes samazināja deficītu līdz diviem punktiem. Mājinieki arī pārgāja uz zonas aizsardzību, kas sagādāja problēmas Francijas vienībai. Tomēr tā bija krietni pārāka cīņā zem VEF groza, pirmo puslaiku noslēdzot ar septiņu punktu pārsvaru.

Otrais puslaiks atkal tika iesākts ar pretiniekiem dotām iespējām izcelties ātrajos uzbrukumos. Railijs divreiz kļūdījās 29 sekunžu laikā, JDA ātri gūstot četrus punktus. Deficīts uz brīdi jau bija 14 punktus liels, bet par paviršo spēli daļēji reabilitējās Railijs, kurš vismaz turpināja saglabāt rezultativitāti, kā arī meistarīgi piespēlēja komandas biedriem.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā vēl viena "aukstā duša" noslēdzās ar Railija devīto kļūdu un nesportisko piezīmi. VEF lēnām deldēja deficītu (56:70), tomēr grūtības uzbrukumā ceturtdaļas otrajā pusē tā arī liedza kaut vienu reizi izvirzīties vadībā.

Mājinieku rindās ar 23 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet deviņām kļūdām atzīmējās Railijs, savukārt 18 punktus un septiņas bumbas zem groziem sakrāja Gulbis. Rašards Kellijs viesu labā atzīmējās ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Kadīns Karingtons guva 16 punktus.

Abu komandu otrajai spēlei vajadzēja norisināties jau 11. janvārī, taču Covid-19 inficēšanās gadījumi abās vienībās piespieda maču atlikt. VEF laukumā nebija devusies kopš 7. janvārī aizvadītas spēles "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, bet Dižonas komanda pie spēļu prakses vietējā čempionātā tika 14. janvārī.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!