Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra izšķirošajā, sestajā, spēlē ar rezultātu 60:57 pārspēja Grieķijas vienību "Peristeri", dramatiskā cīņā nodrošinot sev vietu turnīra nākamajā kārtā.

"VEF Rīga" visas spēles garumā tā arī nenonāca iedzinējos, bet pirmajā puslaikā vienā brīdī rīdzinieki bija vadībā ar 18 punktu pārsvaru. Tomēr otrajā puslaikā "Peristeri" pamazām un pacietīgi deldēja rezultāta deficītu. Ceturtajā ceturtdaļā spēles rezultāts divreiz bija neizšķirts, tostarp arī 5,5 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tomēr Kristers Zoriks ar svarīgu tālmetienu no stūra nodrošināja "VEF Rīga" uzvaru.

"VEF Rīga" sastāvā 17 punktus guva Kails Olmens, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. 11 punktus guva Artis Ate,, bet pa desmit punktiem Zoriam un Aigaram Šķēlem, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. Savukārt Maikls Kaizers izcēlās ar 12 atlēkušajām bumbām.

"Peristeri" komandas labā 19 punktus guva pieredzējušais Jannis Burusis, bet 11 punktus guva Terans Petvejs.

"VEF Rīga" šajā mačā nedrīkstēja zaudēt ar vairāk kā trīs punktu deficītu. Līdz ar to "VEF Rīga" E grupas kopvērtējumā nodrošināja otro vietu, kas ļāva iekļūt turnīra otrajā kārtā. Uzvaru apakšgrupā izcīnīja Francijas klubs "Strasbourg", kas sešās spēlēs uzvarēja piecas reizes.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!