Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 82:72 (22:14, 15:18, 26:19, 19:21) izbraukumā pieveica latvieša Kristapa Valtera pārstāvēto Vācijas komandu "Artland Dragons" no Kvakenbrikas.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 18 gūtajiem punktiem bija Dairis Bertāns, 16 punktus pievienoja Antans Kavaļausks, bet ar 13 punktiem izcēlās Kristaps Janičenoks.

Savukārt "Artland Dragons" komandā 16 punktus guva Entonijs Kings.

Tikmēr Valters 26 spēlēto minūšu laikā izcēlās ar 12 punktiem, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Viņš arī izpildīja četras rezultatīvas piespēles un pieļāva četras kļūdas, cīņu noslēdzot ar desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Maču sekmīgāk iesāka "VEF Rīga" basketbolisti un pēc Kristapa Janičenoka tālmetiena izvirzījās vadībā ar rezultātu 9:2. Vācieši vēl pietuvojās līdz minimumam, tomēr īsu brīdi vēlāk laukumā devās Valters un uzreiz pēc iznākšanas laukumā pieļāva divas kļūdas, kas "VEF Rīga" palīdzēja atgūt septiņu punktu vadību (15:8).

Turpinājumā Valters iespēlējās un viņa pieci punkti samazināja pārsvaru līdz sešiem punktiem, tomēr pēc pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" atradās vadībā ar 22:14.

Otrā ceturtdaļa Latvijas čempionvienībai sākās ļoti neveiksmīgi un pirmajās piecās minūtēs tika gūti vien divi punkti, bet pieļautas piecas kļūdas un "VEF Rīga" nokļuva zaudētājos ar 24:26. Šajā brīdī gan iniciatīvu uzņēmās Janičenoks un noslēdza divus uzbrukumus pēc kārtas. Puslaika beigas aizritēja līdzīgā cīņā, tomēr nedaudz sekmīgāka bija "VEF Rīga" komanda, kas pēc 20 spēlētām minūtēm bija vadībā ar 37:32.

Trešajā ceturtdaļā laukumā pilnībā dominēja "VEF Rīga". Ceturtajā minūtē pārsvars vēl bija tikai divi punkti (43:41), tomēr viņi guva nākamos deviņus punktus un vismaz desmit punktu pārsvaru saglabāja līdz pat trešās trešdaļas beigām, kas noslēdzās ar 63:51.

Izšķirošās desmitminūtes sākumā "VEF Rīga" divreiz panāca 14 punktu pārsvaru, bet uz tiem ar diviem tālmetieniem atbildēja "Artland Dragons", turklāt reizi precīzs bija arī Valters. Intriga atjaunojās pēdējās minūtes sākumā, kad divus ātrus punktus guva Valters un pietuvojās līdz 69:74. Sekojošajā gala izmetienā Latvijas klubs kļūdījās un iespēlēja bumbu rokās pretiniekiem, kas gan nespēja situāciju izmantot un vēl vairāk iekosties spēlē.

Atlikušajā laikā Vācijas klubs izmantoja sodu sišanas stratēģiju, tomēr rīdzinieki darbojās pārliecinoši un noturēja panākumu.

Valters "Artland Dragons" komandā septembra vidū tika uzaicināts kā traumu guvušā amerikāņu saspēles vadītāja Demonda Maleta aizvietotājs, tāpēc līgums pagaidām noslēgts vien uz diviem mēnešiem, bet ar iespēju to pagarināt. Paredzams gan, ka latvietis "Artland Dragons" komandā nepaliks, iespējams, pārceļoties uz savu bijušo Spānijas vienību "Fuenlabrada".

Septiņās līdz šim aizvadītajās Vācijas čempionāta spēlēs Valters vidēji izcēlies ar 6,4 punktiem, 2,4 rezultatīvām piespēlēm, 2,0 atlēkušajām bumbām un 6,4 efektivitātes koeficienta punktiem.

Pagājušajā sezonā Kvakenbrikas klubs aizkļuva līdz Vācijas čempionāta pusfinālam.

Vēl vienā C apakšgrupas pirmās kārtas cīņā trešdien Francijas vienība Lemānas "Sarthe Basket" uzņem Krievijas klubu Ļubercu "Triumf", ar kuru "VEF Rīga" šosezon sacenšas vienā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) apakšgrupā.

Sacensību pirmā apļa turpinājumā "VEF Rīga" 13.novembrī savā laukumā uzņems "Sarthe Basket" komandu, bet 21.novembrī savā laukumā tiksies ar "Triumf" basketbolistiem.

Pirmais apakšgrupu turnīrs tiks izspēlēts līdz 12.decembrim, katrai grupai aizvadot divus apļus.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

"VEF Rīga" izvirzīts uzdevums Eiropas kausa izcīņas turnīrā šosezon sasniegt ceturtdaļfinālu. Pērn klubs spēja iekļūt "TOP 16" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!