Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupu sacensību ceturtās kārtas mačā izbraukumā trešdien ar rezultātu 77:82 (22:18, 12:23, 24:18, 19:23) zaudēja Krievijas komandai Ļubercu "Triumf", turnīrā ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Šī spēle "VEF Rīga" komandai bija ļoti svarīga no turnīra tabulas viedokļa. Uzvaras gadījumā Latvijas klubs būtu ievērojami palielinājis savas izredzes kvalificēties turnīra nākamajai kārtai, tomēr piedzīvotais zaudējums cerības izkļūt no grupas krasi samazinājis.

"VEF Rīga" labā 17 punktus guva amerikānis Ērls Roulends, 13 punktus guva Kristaps Janičenoks, Dairis Bertāns tika pie 12 punktiem, bet pa desmit punktiem iekrāja amerikānis Viljams Denjelss un lietuvietis Donāts Zavacks. Tikmēr "Triumf" rindās ar attiecīgi 21 un 15 punktiem izcēlās amerikāņi Tasmins Mičels un Tiveins Makkī.

Pirmajās divās spēles minūtēs Latvijas kluba pārstāvji nespēja gūt punktus, nokļūstot zaudētājos ar 0:6, tomēr vēlāk cīņa izlīdzinājās. Ilgstoši "VEF Rīga" tā arī nespēja panākt neizšķirtu, tomēr trīs ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām Roulends ar precīzu tālmetienu panāca 14:14. Nedaudz vēlāk viesi pirmo reizi mača izvirzījās vadībā, bet pirmās desmit minūtes noslēdza pie rezultāta 22:18 savā labā.

Otrās ceturtdaļas pirmajās divās ar pusi minūtēs "VEF Rīga" izdevās nosargāt četru punktu pārsvaru (26:22). Lai arī mājiniekiem nedaudz vēlāk izdevās rezultātu izlīdzināt, vadību "Triumf" basketbolisti nepārņēma. Četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" atradās vadībā ar 31:28, tomēr tad zaudēja desmit punktus pēc kārtas, nokļūstot iedzinējos ar 31:38. Ieilgušo klusuma brīdi no soda metienu līnijas pārtrauca Kristaps Janičenoks, tomēr atspēlēties viesi neprata. Puslaika izskaņā "Triumf" basketbolisti turpināja būt sekmīgi, atpūtā ejot ar septiņu punktu pārsvaru - 41:34.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē iniciatīva turpināja piederēt laukuma saimniekiem, kuru pārsvars vienu brīdi sasniedza 12 punktus, tomēr otrajā tās pusē "VEF Rīga" savu sniegumu strauji uzlaboja. Nokļuvuši zaudējot ar 47:56, pēdējās trīs ceturtdaļas minūtes "VEF Rīga" uzvarēja ar 11:3, kas ļāva noslēdzošās desmit minūtes sagaidīt ar vairs tikai viena punkta deficītu - 58:59.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā spēle ritēja punkts punktā, bet tā vidū iniciatīvu bija pārņēmusi mājinieki, kuri pēc piecām nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar 70:65. "VEF Rīga" vairs neizdevās sāncenšu pārsvaru samazināt, lai arī tā paveikšanai tika radīti ļoti labvēlīgi apstākļi. Latvijas kluba pārstāvji spēles pēdējās minūtēs regulāri tika pie brīviem metieniem, taču nespēja raidīt bumbu grozā. Cīņas priekšpēdējā minūtē "Triumf" atradās vadībā ar 76:70, sešu punktu pārsvaru saglabājot arī noslēdzošās minūtes ievadā. Atlikušajā laikā augļus nedeva ne "VEF Rīga" piekoptais presings, ne soda metienu taktika.

Jau vēstīts, ka Eiropas kausa pirmajā mačā rīdzinieki izbraukumā Kvakenbrikas pilsētā Vācijā ar rezultātu 82:72 pieveica "Artland Dragons" vienību, ko tobrīd pārstāvēja latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters. Savukārt otrajā mačā "VEF Rīga" ar 80:89 savā laukumā piekāpās Lemānas "Sarthe Basket" komandai no Francijas.

Trešo apakšgrupas cīņu Latvijas čempioni aizvadīja pirms nedēļas, kad "Arēnā Rīga" tikās ar šo pašu Krievijas komandu. Šajā spēlē rīdzinieki piekāpās "Triumf" vienībai ar rezultātu 84:91.

Minētajā mačā Rīgas komandai vislielākās grūtības sagādāja amerikāņu saspēles vadītāja Makkī apturēšana, kurš mačā pirms nedēļas guva 32 punktus. Tieši Makkī arī vēlāk otro reizi pēc kārtas tika atzīts par Eiropas kausa izcīņas turnīra kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Otrajā C apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē "Sarthe Basket" komanda trešdien savā laukumā uzņems "Artland Dragons" vienību.

Pašlaik C apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem "Triumf" komanda, "VEF Rīga" kontā viens panākums četros mačos, bet "Sarthe Basket" un "Artland Dragons" vienības iekrājušas pa vienai uzvarai trīs spēlēs.

Šī "VEF Rīga" un "Triumf" komandām bija jau trešā savstarpējā spēle šosezon. Pirmais mačs oktobra sākumā Rīgā risinājās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ietvaros, un tajā mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 101:78.

Jau vēstīts, ka Eiropas kausa izcīņā pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!