Foto: DELFI
Latvijas basketbola vicečempioni "VEF Rīga", kas līdz šim Latvijas Basketbola līgā (LBL) startēja ar nosaukumu "VEF Juniors", līdz sezonas beigām arī LBL spēlēs ar nosaukumu "VEF Rīga", trešdien paziņoja "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Sarunā ar vortālu "Delfi Sports" Jaunups atzina, ka divu komandu izveidošana – "VEF Rīga" un "VEF Juniors" – šosezon nav izdevusies kā plānots. "LBL jau spēlē tie paši basketbolisti, tāpēc tikai loģiski arī šāds solis. Bet nākamgad veidosim sistēmu tā, lai LBL startētu otrā komanda, bet pirmā komanda spēlēs Eirokausos un BBL. Nākotnē centīsimies izvairīties no šīs situācijas, kad abās komandās spēlēja praktiski vieni un tie paši basketbolisti."

Uz jautājumu, kādēļ gan LBL komanda nespēlēja ar lielās komandas rezervistiem un jaunajiem spēlētājiem, kā solīja pirms sezonas, Jaunups norādīja uz citu komandu stiprumu. "Paskatieties, "Ventspils" nopērk piecus ārzemniekus, ko tad mums darīt? Tas ir tikai loģiski."

Viens no komandas nosaukuma maiņas iemesliem ir arī jaunā galvenā trenera Ramūna Butauta atnākšana. Butauts turpmāk vadīs arī komandu LBL, jo jāsagatavojas BBL "Final Four" turnīram, kurā "vefiņš" cer iekļūt.

"Ja Butauts trenēs tikai "VEF Rīga", tad viņam nebūtu spēļu prakses pirms BBl finālturnīra. Bet tagad, spēlējot LBL, tāda būs, un viņš varēs redzēt komandu jau reāli spēlē," piebilda Jaunups.

Latvijas Basketbola savienībā (LBS) "Delfi Sports" uzzināja, ka nosaukuma maiņa pirms izšķirošajām spēlēm nekādas problēmas neradīs un var notikt. Lai mainītu nosaukumu, komandai ir tikai jāuzraksta iesniegums. Tiesa, pagaidām "VEF Rīga" šādu iesniegumu vēl nav iesnieguši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!