Foto: F64

"VEF Rīga" trešdien Latvijas Basketbola līgas pusfinālā otro reizi pārliecinoši uzvarēja "Liepāju".

"VEF Rīga" viesos ar 100:81 (33:11, 28:24, 25:25, 14:21) sagrāva "Liepāju" un sērijā līdz trim uzvarām panāca 2-0.

Rīgas komandā 19 punkti un sešas bumbas zem groziem Arnoldam Helmanim, 14 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Kailam Olmenam, bet vēl 13 punktus un piecas bumbas zem groziem pievienoja Aizeja Pinjero. "Liepāja" rindās 21 punkts Robertam Krastiņam, bet par vienu mazāk iemeta Guntis Sīpoliņš.

Viesi drošus pamatus uzvarai ielika pirmajā ceturtdaļā, pretiniekus pārspējot ar 22 punktu starpību. Pirmo grozu mačā iemeta liepājnieks Sīpoliņš, bet tā arī bija vienīgā reize, kad mājinieki šajā mačā bija vadībā. Pēc četrām spēlētām minūtēm un Aizejas Pinjero precīzā divpunktu metiena "VEF Rīga" jau bija vadībā ar 11:2. Sīpoliņa tālmetiens starpību samazināja, bet "vefieši" atbildēja ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem.

Ceturtdaļas pēdējās divās ar pusi minūtēs Aigars Šķēle guva četrus punktus pēc kārtas un pirmo reizi "VEF Rīga" nokārtoja 15 punktu pārsvaru (23:8). Līdz ceturtdaļas beigām viesu pārsvars pieauga vēl par septiņiem punktiem.

Nākamās divas ceturtdaļas jau aizritēja krietni sīvākā cīņā, taču liepājnieki pēc 30 spēlētām minūtēm nebija pietuvojušies "VEF Rīga". Nepilnas četras minūtes līdz mača beigām Sīpoliņa sniegums uzbrukumā "Liepājai" ļāva "palīst" zem 20 punktu deficīta (76:94). Viesi vēlāk vēl divreiz atjaunoja 20 punktu pārsvaru, bet -17 aptuveni minūti līdz pamatlaika beigām ar tālmetienu nokārtoja Gustavs Jakubauskis.

Atlikušajās sekundēs vienīgo grozu iemeta Aleksandrs Madsens, "VEF Rīga" otrajā pusfināla spēlē svinot panākumu ar 100:81.

Trešā spēles starp abām komandām paredzēta 1.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!