Foto: Publicitātes attēli

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) vadībā sestdien pēc uzvaras Valmierā atgriezās "VEF Rīga", līgas čempione "Ventspils" guva septīto uzvaru astoņās spēlēs un saglabāja trešo vietu līgā, bet "Jūrmala"/"Betsafe" mača galotnē viesos piekāpās Pērnavas "Sadam".

Latvijas čempioni "VEF Rīga" basketbolisti Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 87:74 (14:14, 26:23, 23:21, 24:16) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 30 punktiem bija Kristijans Krajina, kurš realizēja 13 no 17 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas un mača labākais lietderības koeficients 34. Artūram Kurucam 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles, bet Lesteram Medfordam 13 punkti. Savā pirmajā spēlē LIBL vienības nesenais jaunieguvums Ksavjers Teimss, kurš pirms četrām dienām komandas rindās debitēja FIBA Čempionu līgas mačā, nepilnās 25 minūtēs guva 11 punktus. Valmieriešu rindās Roberts Krastiņš atbildēja ar 26 punktiem un lietderības koeficientu 26, Roberts Blumbergs pievienoja 14 punktus un septiņas bumbas zem groziem, un Edmunds Elksnis guva 12 punktus, astoņreiz rezultatīvi piespēlējot.

Ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs rīdzinieki cīņā par pirmo vietu turnīra tabulā apsteidza "Ogri", kam arī ir bilance 7-0, taču sliktāka gūto un zaudēto punktu attiecība. Savukārt Valmieras komanda ar bilanci 2-7 saglabāja 12.vietu.

Olimpiskajā centrā "Ventspils" vietējā komanda ar 93:38 (20:15, 32:6, 17:9, 24:8) sagrāva "Tartu Universitāti".

Tikai pašā spēles sākumā uz neilgu brīdi vadībā tika arī Tartu studenti, taču pēc vadības atgūšanas mājinieki gandrīz lineāri arvien palielināja savu pārsvaru.

Mājiniekiem laukumā pabija visi deviņi pieteiktie spēlētāji, sešiem gūstot ar diviem cipariem rakstāmu punktu skaitu. Kārtējais "double-double" līgā Jānim Bērziņam, kuram šoreiz 17 punkti un 12 bumbas zem groziem. Pa 15 punktiem guva Linards Jaunzems un Klāvs Čavars. Jaunzemam arī deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, bet Čavaram - septiņas zem groziem izcīnītas bumbas. Viesu rindās rezultatīvākie ar astoņiem gūtajiem punktiem bija Roberts Valge un Adoms Drungils, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

"Ventspils" ar septiņiem panākumiem turnīra tabulā ierindojas trešajā vietā.

Pērnavas sporta hallē vietējā komanda "Sadam" ar 68:61 (12:19, 17:20, 17:11, 22:11) mača otrajā puslaikā apspēlēja "Jūrmala"/"Betsafe" basketbolistus.

Jūrmalnieki pirmā puslaika beigās bija panākuši vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, "Sadam" vadībā bija vien spēles sākumā un beigās, taču tieši Pērnavas klubs svinēja svarīgu uzvaru, atkal iespraucoties izslēgšanas spēļu astotniekā.

"Jūrmala"/"Betsafe" labā 14 punktus guva Pjērs Hamptons, 13, pievienojot arī septiņas atlēkušās bumbas, - Deniss Krestiņins un desmit - Dzjanis Vikentcjevs. Mājinieku rindās Ivars Žvīgurs sakrāja 15 punktus, sešas atlēkušās bumbas un četras pārķertas piespēles, kā arī labāko lietderības koeficientu komandā 20. Lauris Blaus guva 12 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, bet rezultatīvākais mājinieku rindās ar 17 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Džeremaija Peidžs.

Jūrmalnieki ar trim uzvarām septiņās spēlēs atkāpās uz astoto vietu turnīra tabulā, garām palaižot šodienas pretiniekus.

Šobrīd notiek vēl viena spēle, kurā "VEF Rīga" Vidzemes Olimpiskajā centrā tiekas ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", maču tiešraidē translējot "Best4Sport TV" kanālam.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!