Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra trešajā spēlē otrdien Viļņā ar rezultātu 85:81 pārspēja "Rytas" komandu un guva otro uzvaru šajā turnīrā.

"VEF Rīga" sastāvā rezultatīvākais bija Maikls Kaizers, kurš guva 18 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet 17 punktus guva Kails Almans, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles. Aleksandrs Madsens pievienoja 14 punktus, 11 punkti Artim Atem, bet deviņus punktus iekrāja Kristers Zoriks. "Rytas" komandā 20 punktus guva Martinas Ekodas, bet 15 punktus guva 18 gadus vecais Augusts Marčuļonis, kurš ir leģendārā Šarūna Marčuļoņa dēls.

"VEF Rīga" spēli iesāka teicami, izvirzoties vadībā ar 19:2. Arī turpinājums bija gana veiksmīgs, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās 28:12. Taču "Rytas" otrajā ceturtdaļā ar agresīvu presingu pārsteidza rīdziniekus, atspēlējās un pat pārņēma vadību. Arī otrais puslaiks "VEF Rīga" bija smagnējs, taču galotnē izdevās sākt atspēlēšanos no 11 punktu deficīta. Mača noslēdzošajā ceturtdaļā rīdzinieki atguva vadību un ar drošu aizvadītu galotni guva svarīgu uzvaru.

Šī "VEF Rīga" bija otrā uzvara trīs spēlēs E apakšgrupā, kas ļauj ieņem otro vietu aiz Francijas kluba "Strasbourg".

Portāls "Delfi" piedāvāja Baltijas klubu basketbola derbija teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!