Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīrā savā laukumā vēlreiz pārspēja Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", šoreiz gūstot graujošu uzvaru ar rezultātu 84:60.

"VEF Rīga" sastāvā teicami spēlēja Kails Almans, kurš guva 23 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Kristers Zoriks sameta 20 punktus, bet Maikls Kaizers izcēlās ar 16 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām. "Rytas" sastāvā Martins Ehods guva 17 punktus, bet 13 punkti Andrū Gudloka kontā.

"VEF Rīga" spēli iesāka veiksmīgi un pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 22:11, taču otrajā ceturtdaļā "Rytas" pēc trīs tālmetienu realizēšanas pietuvojās līdz divu punktu deficītam. Tomēr Rīgas klubs atkal izvirzījās vadībā un ieguva lielāko pārsvaru spēlē – 41:29.

Trešajā ceturtdaļā Almans un Zoriks palīdzēja komandai sasniegt jau 20 punktu pārsvaru, taču rīdzinieki vēlāk panāca arī +30 (76:46). Spēles beigas bija lēnas, un rīdzinieki nospēlēja droši, gūstot svarīgu uzvaru.

"VEF Rīga" pēc šī mača nostiprinājās E grupas otrajā vietā, četrās spēlēs gūstot trīs uzvaras. Tāda pati bilance ir arī grupas līderei "Strasbourg", bet "Peristeri" un "Rytas" guvušas pa vienai uzvarai četrās spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!