Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas otrā posma - "Top 16" turnīra - I apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē otrdien ar rezultātu 69:62 (20:19, 21:19, 13:8, 15:16) izbraukumā pieveica Francijas komandu "Gravelines".

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 19 gūtajiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Kaspars Bērziņš, ar 15 punktiem atzīmējās Sandis Valters, bet 11 punktus guva Gatis Jahovičs.

Savukārt "Gravelines" vienībā ar 12 punktiem atzīmējās Džubijs Džonsons.

Maču "VEF Rīga" komanda iesāka sekmīgi un vairākkārt spēja izvirzīties vadībā. Pirmās ceturtdaļas vidū viesi pusotras minūtes laikā guva septiņus bezatbildes punktus, izvirzoties vadībā ar 19:12, tomēr "Gravelines" atspēlējās un pēc desmit spēlētām minūtēm Latvijas klubs bija vadībā tikai ar 20:19.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās līdzīga cīņa. Kaut "Gravelines" spēja veikt astoņu punktu izrāvienu (no 27:31 panāca 35:31), ievērojamu pārsvaru neviena komanda neieguva un arī pēc pirmā puslaika neliels pārsvars bija Latvijas komandai - 41:38.

Otrajā spēles daļā "VEF Rīga" guva pirmos 11 punktus, kas deva jau 14 punktu pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā kopā mājinieki atzīmējās tikai ar astoņiem punktiem un pirms izšķirošajām desmit minūtēm "VEF Rīga" bija vadībā ar 54:46.

Ceturtā ceturtdaļa sākās ļoti nerezultatīvā cīņā un "VEF Rīga" pirmos punktus guva tikai piektās minūtes izskaņā, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Gravelines" vienība jau bija pietuvojusies līdz 56:58. Tomēr pēdējo minūti "VEF Rīga" uzsāka ar piecu punktu pārsvaru un pēc Sanda Valtera tālmetiena ieguva pat 67:59. Kaut ar ātru trīspunktu metienu atbildēja arī mājinieki, uzvaru izcīnīja Latvijas komanda.

Kā ziņots, pagājušās otrdienas mačā "VEF Rīga" savā laukumā uzvarēja "Gravelines" ar 78:61, izcīnot pirmo panākumu otrajā posmā un saglabājot izredzes uz kvalificēšanos sacensību ceturtdaļfinālam. Tā "VEF Rīga" komandai bija pirmā uzvara Eiropas kausa turnīrā četru spēļu laikā.

Starp šiem abiem mačiem "VEF Rīga" komanda papildināja sastāvu ar 21 gadu veco igauņu uzbrucēju Sīmu-Sanderu Vene un lietuviešu uzbrucēju Donātu Zavacku, kuri abi otrdien nospēlēja aptuveni desmit minūtes.

Otrajā šīs grupas ceturtās kārtas spēlē šodien latvieša Riharda Kuksika pārstāvētā Spānijas komanda "Valencia Basket" uzņem Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ.

I grupas kopvērtējumā pašlaik "Valencia Basket" kontā ir trīs uzvaras trijās spēlēs, tai ar diviem panākumiem seko CEZ, bet tikpat uzvaru ir arī "VEF Rīga" komandai, kas gan aizvadījusi jau četras spēles. Savukārt "Gravelines" cīnās bez panākumiem un zaudējusi izredzes uz ceturtdaļfinālu.

Paredzams, ka "VEF Rīga" komandai izdosies iekļūt izslēgšanas spēlēs, ja tā 21.februārī izbraukumā pieveiks CEZ vienību ar vismaz 11 punktu pārsvaru.

Četras komandas divu apļu turnīru izspēlēs līdz 28.februārim. Grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, pirmajā posmā "VEF Rīga" izcīnīja otro vietu B apakšgrupā, atpaliekot vienīgi no Krievijas komandas Maskavas apgabala "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!